Expositie Nationaal Archief goed bezocht

Nieuws door

Tentoonstelling in New York nog tot 3 januari

15 september 2009 Den Haag, Zuid-Holland De tentoonstelling van het Nationaal Archief is al door honderden Amerikaanse en Nederlandse toeristen bezocht. Dit maakte het Nationaal Archief in Den Haag maandag bekend. De expositie 'New Amsterdam, The Island at the Center of the World' in New York vertelt de geschiedenis van de Nederlandse periode van het latere New York tussen 1609 en 1664.

De expositie in het South Street Seaport Museum brengt de Nederlandse invloed in beeld met oude kaarten, tekeningen en documenten. Pronkstuk is de Schaghenbrief, ook wel het 'geboortebewijs van New York' genoemd. De brief is het oudste overgebleven bewijs van de aankoop van het eiland 'Manna Hatta', dat gekocht werd van de indianen.

Het museum verwacht de komende maanden nog duizenden geïnteresseerde bezoekers. De aandacht die aan de tentoonstelling wordt besteed, is namelijk groot. Bezoekers hebben nog tot 3 januari!

Nederland en de Verenigde Staten vieren vierhonderd jaar vriendschap. De expositie van het Nationaal Archief is onderdeel van de feestelijkheden.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2009-09-15 09:44:44 - 563