1

Dinosaurusje bouwen in Naturalis

Opbouw nieuw dinoskelet door bezoekers bij te wonen

Nieuws door

archief oud artikel 24 september 2009 Leiden, Zuid-Holland Natuurhistorisch museum Naturalis is trots op haar nieuwste aanwinst: een echte dinosaurus. Het skelet daarvan tenminste. Woensdag 30 september wordt het skelet opgebouwd. Bezoekers kunnen de bouw live bijwonen.

De dinosaurus –eigenlijk: plateosaurus- is bijna zes meter lang. Komende woensdagmiddag 30 september beginnen medewerkers om 14:00 uur met het opbouwen van het skelet. Bezoekers kunnen de bouw met eigen ogen aanschouwen. Belangstellenden kunnen vragen stellen aan de aanwezige experts over de plateosaurus. Rond 15:00 uur plaatsen kinderen van de Naturalis Kidsclub het laatste botje.

Skeletten

Twee jaar geleden groeven medewerkers van Naturalis het skelet op bij het Zweedse plaatsje Frick. Dit is de grootste vindplaats van dinosauriërs in Europa. Er liggen minstens 100 skeletten van dino's.

Herfstvakantie

In de herfstvakantie staat Naturalis in het teken van de dinosaurus. Er is een zandbak waar kinderen hun eigen fossiel kunnen opgraven. Daarnaast zijn er onder andere dinofilms, dinopuzzels en dinoquizzen. Naturalis organiseert deze activiteiten van 17 tot en met 31 oktober.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 september 2009 - 578

Dit past bij 'Dinosaurusje bouwen in Naturalis'