1

Vliegerfestival goed bezocht

De Jong: "90.000 bezoekers"

Nieuws door

archief oud artikel 28 september 2009 Scheveningen, Zuid-Holland Het jaarlijkse vliegerfestival werd dit weekend goed bezocht. Duizenden mensen kwamen een kijkje nemen op het strand van Scheveningen. Daar zagen ze honderden prachtige vliegers.

De 275 deelnemende vliegeraars kwamen uit achttien landen. Er zaten kleine vliegers bij, maar ook hele grote. Sommige vliegers waren tientallen meters hoog. Zo ging er een ooievaar met een spanwijdte van 20 meter de lucht in. Een Bart Simpsonvlieger (40 meter hoog) moest helaas aan de grond blijven; er stond niet genoeg wind.

Bob de Jong beweert dat vooral de vliegeraars uit Bali en Japan aandacht trokken. "De Japanse vliegers lijken enorme schilderijen, prachtig waren ze", aldus De Jong in dagblad Trouw.

De eerste vlieger maakte rond 400 voor Christus haar eerste proefvlucht. Net zoals de meeste creatieve ideeën in die tijd, ontstond de vlieger in China. De oer-Hollandse kruisvlieger ontstond in 1618 in Middelburg. Sindsdien is de vlieger niet meer weg te denken uit de polders.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 september 2009 - 372

Dit past bij 'Vliegerfestival goed bezocht'