Theater, dans en podiumkunsten

Voor prijzen, tijden en plaatsen kun je op deze site terecht. |  
Redactioneel door

- Festival Cement

9 maart 2005 Maastricht, Limburg Van 16 tot en met 20 maart verovert dit reizende festival Maastricht. Op ongebruikelijke locaties wordt werk vertoond van Zuid-Nederlandse, jonge theatermakers, dansers, filmers, musici en beeldende kunstenaars. De zesde editie alweer van festival Cement. Nederlandse, jonge theatermakers, dansers, filmers, musici en beeldende kunstenaars komen aan bod.

Uw gastheren

Maarten Verhoef en Pietjan Dussee zijn de gastheren van dit festival. Een kleine uitleg van het festival uit hun mond: “CEMENT betekent een unieke mogelijkheid om in zeer korte tijd, in een Festivalstad bij uitstek, zoveel mogelijk te zien. Laat u verassen! Dompel onder en ontdek het plezier van rijp en groen. Ga als dansliefhebber eens naar theater en ga als theaterliefhebber naar beeldende kunst. En vergeet vooral niet thuis of in uw hotel af te spreken dat het wel eens laat zou kunnen worden”.

Een klein voorproefje

Het programma is dit jaar wederom zeer uitgebreid en er komen weer tientallen kunstenaars aan bod. Een kleine greep uit het programma: - TUTTEFRUT Over een moeder, een zoon en een droom. De moeder naait, de zoon maakt kunst. Van kauwgom. Beste afstudeervoorstelling Toneelacademie Maastricht 2004, won de Ton Lutzprijs. Regie: Jef Van gestel. Productie i.s.m. Toneelacademie Maastricht. - WONDERLAND première Een realistisch sprookje. “Waarom moet iedereen altijd op zoek naar alles?” Een zoektocht naar de ideale wereld. Over hoop, dromen en idealen die in botsing komen met de werkelijke wereld. Regie: Nanna Tieman. Productie i.s.m. Toneelacademie Maastricht. - ROUTE SOLEIL “Waarom hou je je in? Uit beschaving? Beschaving is een leugen. Beschaving is een rotstreek van een god zonder liefde”. 3 studenten en 3 afgestudeerden van de Academie voor Drama Eindhoven zoeken in ROUTE SOLEIL naar religie. Het beeldende toneel is elektrisch geladen. Regie: Yvonne van Beukering.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-03-09 21:56:33 - 1087