1

Internationaal Danstheater in de prijzen

Jaarlijkse prijzen voor dans uitgereikt

Nieuws door

archief oud artikel 13 oktober 2009 Amsterdam, Noord-Holland In het Muziektheater in Amsterdam zijn de jaarlijkse prijzen voor dans uitgereikt. De Stichting Danserfonds '79 gaf de Prijs van Verdienste 2009 aan het Internationaal Danstheater.

Het Internationaal Danstheater ging met de prijs weg, dankzij het repertoire dat het dansgezelschap in vijftig jaar heeft opgebouwd. Daarnaast loofden de juryleden het Internationaal Danstheater voor zijn kennis en kunde van de rijke dansculturen in de wereld en de interactie tussen live uitgevoerde muziek en dans. Het Danstheater kreeg een prijs van 2.500 euro.

Ook Pieter Hofman verdiende een Prijs van Verdienste vanwege zijn inzet voor gastproducties toen hij directeur gastprogrammering van Het Muziektheater was. Hij prikkelde het publiek jarenlang met prikkelende en inspirerende voorstellingen.

Rachel Oomens verdiende de Dansersprijs. Zij is coryfee bij Het Nationale Ballet. In de jury zaten bekende namen als Marian Sarstädt, Alexandra Radius en Han Ebbelaar.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 oktober 2009 - 209

Dit past bij 'Internationaal Danstheater in de prijzen'