Eilandhoppen op de Wadden

Religieuze rijkdom in Brabant en Limburg | Redactioneel door

Volg de tv-tas en ervaar het echte vakantiegevoel

19 oktober 2015 Texel, Noord-Holland Op zoek naar een bestemming voor een weekendje of weekje weg? Ga heerlijk uitwaaien op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Eilandhoppen kan ook in Nederland!

Foto 1. Vakantie in eigen land: eilandhoppen op de Wadden. Foto: DagjeWeg.NL, Mathilde van Ravensberg.

Trekpleister voor de jeugd

TEXEL - We beginnen bij het eerste eiland in de tv-tasreeks: Texel. Dit eiland is al jaren een grote trekpleister voor de jeugd, maar ook gezinnen kunnen hier goed toeven. Wil je op een leuke en ontspannen manier het eiland verkennen? Dat kan per touringcar van TexelTours. Met de touringcar rijden bezoekers langs bijzondere plekjes op het eiland, terwijl de gids honderduit vertelt over de omgeving. Eventueel regelt TexelTours fietsen, zodat bezoekers een stukje van de tour per fiets kunnen afleggen. Na een drukke en actieve dag kun je uitrusten in Airport Hotel Texel. Logeren in Airport Hotel Texel betekent genieten van het Texelse gastvrijheid, en vertoeven op een van de mooiste en gezelligste vliegvelden van Nederland. Bij Airport Hotel Texel parkeren de vliegtuigen pal voor het hotel en terras. Ook kun je bij dit hotel blokarten (strandzeilwagen), powerkiten (hangen aan een matrasvlieger), golfsurfen, raften en strandjutten. Zo wordt een dagje Texel compleet!

Rust, ruimte en een schitterende natuur

VLIELAND – Eén van de twee waddeneilanden waar autorijden niet is toegestaan is Vlieland. Daarom is dit het eiland van rust, ruimte en een schitterende natuur. Gelukkig kun je met de Vliehors Expres toch een leuke tocht maken naar het uiterste puntje van Vlieland: de Vliehors. Aan de overkant zie je de bekende Texelse vuurtoren, niet eens zo heel ver er vandaan. Dichterbij zijn, met een beetje geluk, zeehonden te zien. Om je heen vliegen de meeuwen en snuif je de frisse zeelucht in. Een ideale manier om lekker uit te waaien en te ontspannen. Daarna geniet je van een hapje en een drankje in het Posthuys. Vroeger was dit restaurant de plek waar de post van Texel naar Amsterdam van eigenaar verwisselde. Nu is het een restaurant waar van alles gegeten kan worden: van pannenkoeken tot Italiaanse bollen.

Onvergetelijk dagje strand

TERSCHELLING – Terschelling staat voor actie en sensatie. De spannendste uitstapjes zijn hier te beleven. Wie droomt er nou niet van om in een 4x4 Land Rover over het uitgestrekte strand van Terschelling te kunnen rijden? Ervaar vrijheid en geniet halverwege of na afloop van de spannende juttersverhalen, die de geschiedenis van dit eiland kenmerken. De terreinwagens van MooiWeer zorgen voor een onvergetelijk dagje strand. Nog een originele manier om actief het strand op te gaan is blokarten. Blokarten is actief, nieuw en anders dan anders. Ingrediënten van deze strandsensatie: zand, wind en opspattend water. Scheur met een driewieler buggy over het strand van Terschelling. De buggy is aangedreven door een zeil en gaat snoeihard. Omdat er professionele begeleiding meegaat, kan iedereen blokarten. Voor jong en oud is dit dus een leuk dagje weg.

Sfeervol vakantievieren

AMELAND – Het perfecte eiland om een paar daagjes vakantie te vieren is Ameland. Verschillende vakantieparken verhuren de leukste accommodaties. HappyNes verhuurt mooie en sfeervolle vakantiewoningen in het Amelandse dorp Nes. De huizen zijn omringd door bos en door de karakteristieke dorpjes die Ameland rijk is. De elf vakantiewoningen van HappyNes zijn allemaal een beetje anders, maar toch allemaal even comfortabel en sfeervol ingericht. Ameland-site.nl heeft een zeer divers aanbod van onderscheidende vakantiehuizen. De verblijven, die variëren van caravan tot luxe huis in de duinen, verschillen qua inrichting totaal ten opzichte van elkaar. Ook Landal verhuurt op Ameland verschillende vakantiehuisjes. Je verblijft letterlijk op een steenworp van de zee in Ameland State. Zeehonden zijn de buren en je hoeft vanuit het appartementencomplex maar honderd meter te lopen naar zee. Ameland: je komt er helemaal tot rust.

Cultuur en historie

SCHIERMONNIKOOG – Ook op Schiermonnikoog is autorijden niet toegestaan. Als je wat meer wilt weten over de geschiedenis en de natuur van de eilanden, dan is Schiermonnikoog de perfecte locatie. In het bezoekerscentrum Schiermonnikoog ontdek je de acht verschillende soorten landschappen van Schiermonnikoog. Er wordt informatie gegeven over de dieren en planten die je tijdens de wandeling of tijdens het fietsen tegen kan komen. Het bezoekerscentrum beschikt ook over een aquarium met verschillende soorten zeedieren. Na insecten zijn weekdieren de grootste diergroep ter wereld. In het Schelpenmuseum op Schiermonnikoog zijn bezoekers dan ook niet snel uitgekeken. Ruim 1500 schelpensoorten zijn te zien. Vlakbij het Schelpenmuseum ligt het vakantiepark Landal Vitamaris, op slechts tien minuten lopen van het strand ligt Landal Vitamaris. Het vakantiecomplex beschikt over 62 luxe appartementen. Zestien daarvan zijn nog luxueuzer ingericht en beschikken over massagedouche, whirlpool, combi-magnetron, afwasmachine, flatscreen tv en dvd-speler. Overnachten op een eiland is nog nooit zo luxe geweest.

Bekijk alle uitjes op de Wadden.
Foto 2. De Waddeneilanden, ook wel bekend als de tv-tasreeks.

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 20:06:29 · Gepubliceerd: 2009-10-13 11:21:59 - 13102