1

Herfst, wat heb je te koop voor het zuiden?

Zuidelijke activiteiten in de herfstvakantie

Hefstvakantie op de DagjeWeg.NL-kalender Redactioneel door

archief oud artikel 23 oktober 2009 Voor de zuidelijke provincies begint de herfstvakantie pas. Speciaal voor bezoekers uit deze regio maakte DagjeWeg.NL een overzicht van de activiteiten. Het wordt kouder en kouder, maar er is genoeg te doen deze herfst. Lekker warm binnen of buiten met een dikke sjaal om je nek.

Zeeland

Spoken met Zwartbaard

Het zuiden van Nederland staat deze week in het teken van Halloween. Dat is ook te merken in Zeeland. Bij piratenpark Het Arsenaal is het griezelen geblazen. In het piratenhol maken kinderen een enge speurtocht en komen ze echte spinnen tegen. Het Arsenaal is een Zeeland Attractie. Ook bij de andere Zeeland Attracties zijn leuke dingen te doen deze herfstvakantie. Voor nog meer leuke uitstapjes in Zeeland kijkt u op DagjeWeg.NL. Hier vindt u heeft een overzicht van alle uitjes in Zeeland deze herfstvakantie!

Noord-Brabant

Herfstoogst bij Kasteel Heeswijk

Op de eerste zondag van de herfstvakantie omarmt Kasteel Heeswijk blijmoedig het najaar door de herfstoogst te vieren. Dit is de open dag van Kasteel Heeswijk, een dag met spelletjes, muziek, kraampjes en rondleidingen. Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur is het in Kasteel Heeswijk een gezellige boel.

2000 jaar in het duister

De prehistorische dorpjes in het Historisch Openluchtmuseum Eindhoven zijn op 28 en 29 oktober bij nacht te bezoeken. In het ene dorpje wordt bij een haardvuur brood gebakken, in het andere dorpje wordt bij het haardvuur muziek gemaakt. De bezoeker ervaart het leven van 2000 jaar geleden bij nacht. Inschrijven is verplicht. De activiteit vindt plaats van 21:00 uur tot en met 23:00 uur.

Gratis circus in Billybird Hemelrijk

BillyBird Park Hemelrijk trakteert zijn bezoekers deze week op een gratis circusvoorstelling. Elke werkdag is er in de herfstvakantie een circusvoorstelling van Circus Bavaria. Het is de tiende keer op rij dat BillyBird Park Hemelrijk dit organiseert. Nog meer leuke uitstapjes in Noord-Brabant? DagjeWeg.NL heeft een overzicht van alle uitjes in Noord-Brabant deze herfstvakantie!

Limburg

Speurtocht in Roermond

VVV Roermond organiseert deze herfstvakantie een sporenspeurtocht. Kinderen kunnen op deze manier de stad leren kennen. Tijdens de tocht moeten de deelnemers vragen beantwoorden. Stickers met details van beroemde panden moeten op een kaart worden geplakt. Na afloop gaan de kinderen pannenkoeken eten! Dit is niet alles wat er deze herfstvakantie in Limburg te doen is. DagjeWeg.NL heeft een overzicht van alle uitjes in Limburg deze herfstvakantie!

Nog meer doen in de herfstvakantie? Kijk snel verder: klik hier!
Voor uitstapjes in de rest van Nederland bekijkt u het vorige herfstvakantie-artikel.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 oktober 2009 - 857