Wintersport in buurland Duitsland

Boek een mooie wintersportvakantie in Duitsland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Dichtbij en een prachtige natuur

29 oktober 2009 Een stralende zon, een helderblauwe lucht en witte, glanzende bergtoppen. Wat is er nou heerlijker dan glijden op de lange latten tussen prachtige naaldbomen en opspattend sneeuw? Om een spectaculaire wintersportvakantie te beleven, is het niet meer nodig om dagen in de auto te zitten. Buurland Duitsland is één van de populairste bestemmingen voor de Nederlandse vakantiegangers. In de zomer, maar ook in de winter trekken steeds meer Nederlanders de bergen in.

Duitsland kent driehonderd wintersportplaatsen in drie soorten gebergten: het hoge heuvelland van de Eifel, het Sauerland, de Harz en het Thüringer Wald. Het middelgebergte van het Zwarte Woud, het Beierse Woud en het Erzgebergte en het hooggebergte van de Allgäu en de Beierse Alpen. Voor elk soort wintersporter is er in ons buurland dus genoeg keus. En dankzij de goede infrastructuur zijn de wintersportgebieden goed bereikbaar.

Boek een winters arrangement in Duitsland en geniet van een heerlijke wintersportvakantie!

Bij wintersporten in Duitsland denk je al gauw aan het Sauerland. Vanaf Utrecht ben je na 320 kilometer in dit populaire skigebied. De prachtige natuur vormt met 100 kilometer pisten en langlaufloipen met een lengte van ruim 1400 kilometer, het grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen. De heuvels van het Sauerland zijn niet alleen een populaire bestemming voor Nederlanders, maar ook de bevolking van de steden langs de Rijn en de Ruhr gaat er vaak naartoe. De heuvels zijn laag en daardoor zal de ervaren wintersporter zich hier waarschijnlijk gauw vervelen. Maar dat maakt het gebied er niet minder mooi op! Zowel Pharos Reizen als LuxeVakantiehuizen.nl bieden diverse vakanties aan in deze omgeving.

Populaire skioorden

Naast het Sauerland biedt Duitsland nog veel meer prachtige wintersportgebieden. Het Zwarte Woud dankt zijn naam aan het feit dat de streek voor zestig procent is bedekt met donkere mysterieuze bossen. Met zijn overweldigende natuur en indrukwekkende bergen is het een lust voor het oog voor wandelaars en natuurliefhebbers. Deze traditierijke Duitse streek is een geliefde wintersportbestemming. 's Winters kan er tot op een hoogte van 1.500 meter worden geskied. En voor diegenen met een groot uithoudingsvermogen is er de honderd kilometer lange loipe Schonach-Belchen. Niet voor niets werd de oudste skiclub van Duitsland in 1893 opgericht in het Zwarte Woud. Euro Relais heeft een ruim aanbod.

Thüringer Wald

Voor de wintersporters die tijdens hun vakantie vooral van hun rust willen genieten, is het Thüringer Wald een mooie bestemming. Deze streek heeft een afwisselend landschap met heuvels, bergen en interessante steden en vormt met zijn prachtige uitgestrekt ongerepte natuur een goede plaats voor wandelaars en rustzoekers. Bij voldoende sneeuwval kunt u hier langlaufen en prachtige sneeuwwandelingen maken.

Beierse Alpen

Op slechts één uur rijden vanaf München liggen de Beierse Alpen. Dit wintersportgebied is het meest sneeuwzeker: met de hoge bergtoppen een erg geliefde omgeving bij de ervaren wintersporter. De beroemdste wintersportplaats van de Beierse alpen is Garmisch-Partenkirchen, waar in 1936 de Olympische Winterspelen plaatsvonden. Ook het hoogste punt van Duitsland bevindt zich in de Beierse alpen, namelijk de Zugspitze (2.963 meter hoog).

Zowel voor de beginnende skiër die nog wat wankel op de latten staat, als voor de wintersporter die met gemak van steile bergtoppen afglijdt is er in Duitsland genoeg keus. En het grootste voordeel: het ligt om de hoek. Dus voor wie graag naar de sneeuw wil, maar geen zin heeft in uren hobbelen in de auto: Duitsland is de wintersportbestemming voor u!

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 20:01:45 · Gepubliceerd: 2009-10-29 09:53:37 - 1629