Musea openen 's nachts deuren

Tiende museumnacht verschil tussen licht en donker

Website Museumnacht Nieuws door

archief oud artikel 3 november 2009 Amsterdam, Noord-Holland In de nacht van zaterdag 7 november vindt de tiende museumnacht plaats in Amsterdam. Van 19:00 uur tot 02:00 uur zijn 42 musea geopend voor publiek. Normaal gesproken zijn de deuren potdicht rond deze tijd, maar in de nacht van zaterdag op zondag gonst het er van leven.

Musea van verschillende makelij doen mee met de museumnacht. De instellingen leveren elk hun bijdrage, met een eigen programma. Religieuze voorwerpen uit de Joods-Christelijke traditie liggen in het Bijbels Museum. Jeroen van de Wel bespeelt in het Pianolamuseum de viool en pianola. Men zoekt grenzen en uitersten op tijdens de museumnacht; alleen al de musea zelf zijn een verschil tussen licht en donker.

Foto's

Het Anne Frank Huis stelt de foto's uit het familiealbum van Otto Frank tentoon. Bekende en nog nooit publiekelijk vertoonde foto's maken deel uit van de tentoonstelling. Otto Frank maakte ze in de tijd dat er nog niets aan de hand leek. Een indringende collage.

Meer met kaartje

Na de museumnacht kan de bezoeker gezelligheid zoeken in Amsterdamse clubs en pubs. Met zijn passe-partout krijgt de bezoeker korting bij de deur. Bezoekers moeten hun kaartjes goed bewaren; tot 31 december kunnen zij nog gratis één museum bezoeken.

Er zijn 42 musea opengesteld in de museumnacht. Zelf de museumnacht bezoeken? Een passe-partout kost € 17,50 in de voorverkoop bij Ticket Service verkooppunten.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-11-03 12:33:22 - 228