Trek eropuit met kerst

Kerstmarkten |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Kerst is in aantocht

31 oktober 2011 Cultuur Gezellig met z'n allen rond het gourmetstel en 's avonds een spelletje spelen. Maar elk jaar tegen dezelfde gezichten aan kijken, word je wel eens zat. DagjeWeg.NL zet daarom de leukste kerstactiviteiten op een rij. Trek eropuit met de familie: zo wordt kerst een stuk gezelliger.

Kerstcircus Ahoy

Spectaculaire acrobaten, hilarische clowns, heldhaftige stunts en stijlvolle adembenemende performances: dat is Kerstcircus Ahoy 2012! Het circus komt dit jaar met zijn 42e show. Het bonte gezelschap brengt u naar een wereld vol avontuurlijke en feestelijke verrassingen. Kom genieten van de meest betoverende diversiteit aan topacts in het grootste Kerstcircus van Nederland. Hét winterse middagje uit! Te bezoeken van 21 december 2012 tot en met 30 december 2012 in Ahoy Rotterdam.

Kerststoomtram

Wat is de leukste plek waar je met kerst kunt zijn? Het station waar de Kerstman zijn cadeautjes verzendt naar alle kinderen in de wereld, toch?! Dit jaar mogen alle kinderen met de kerststoomtram van Hoorn naar Wognum, waar de kerstman al met zijn arreslee en rendieren op hen wacht. Hete chocomel om warm te worden en een glaasje glühwein voor de ouders maken het kersttafereel compleet. En uiteraard is er voor iedereen een cadeautje! De stoomtram vertrekt elke dag tussen 23 en 29 december 2012. Durf jij het aan? Voor de ritten moet van tevoren wel worden gereserveerd.

Kerstconcert in Delft

Prachtige stemmen, geweldige akoestiek en de mooiste locatie die je maar kunt bedenken: dat is het jaarlijkse kerstconcert in De Oude Jan in Delft. Dit jaar zijn er concerten op 12, 13 en 14 december 2012. "Een groot voordeel is, bijvoorbeeld, dat bezoekers van het eerste concert daarna uit eten kunnen gaan. En gesteld dat het koud weer is, dan hebben de bezoekers er minder last van, omdat de concerten nu anderhalf duren en geen pauze hebben", vertelt dirigent Gerard Breäs. Kom genieten van dit prachtige kerstconcert! Voor nog meer prachtige concerten, of voor klassieke kerstuitvoeringen, kijk op de Christelijke Concertagenda.

Kerststal in de Sint Jan

In november en december schieten ze weer als paddenstoelen uit de grond: de kerststallen. Ook in de Sint Jan is vanaf 13 december 2012 dit Bijbelse tafereel weer te bewonderen. "Een kerststal is iets nostalgisch. Met torens kom je dichterbij de wereld waarin we leven. Torens reiken naar de hemel. Zo had men dat bij de vroegere kerkbouw en ook bij moskeeën bedoeld", vertelt coördinator Frans Sluijter. Het thema van dit jaar is 'de redding van de mens uit de woelige wateren. Daarom staat de Ark van Noach ook in de kerk.

Kijk ook eens op onze kerstkalender voor nog meer leuke kerstactiviteiten.

Dé vraag rond de kerstperiode is altijd: wordt het een witte kerst? Dat blijft tot de dag zelf onzeker. Maar sinds twee jaar kunnen we wel gegarandeerd schaatsen op natuurijs. FlevOnice in Biddinghuizen is de grootste kunstijsbaan ter wereld, maar door de kronkeling door het landschap wanen we ons midden in de Elfstedentocht. De baan is precies vijf kilometer lang en je kan zoveel rondjes maken als je zelf wilt. Kijk voor alle andere schaatsbanen in Nederland in het overzicht van DagjeWeg.NL.

Prikkelig sfeertje bij de Cactus Oase

De Cactus Oase van Anny 'Cactus' is een prachtig cactuspark. Het is een bezienswaardigheid, duizenden vierkante meters, niet alleen met cactussen, ook met schilderijen, de Cactus Canyon, authentieke sierpoppen en de historische vereniging Old Reurle. In de kerstvakantie is de Cactus Oase ook gehuld in winterse sferen en op 16 december 2012 geniet u met Anny Cactus van modelspoorbaan in kerstsferen. Maar pas op dat u niet geprikt wordt door deze stekelige plant!

Kerstmarkten in Duitsland

Een keer erop uit buiten de vertrouwde Nederlandse grenzen? Dat kan! Duitsland staat erom bekend dat het de meeste en gezelligste kerstmarkten heeft. De steden zijn prachtig verlicht met de mooiste kerstlampjes en elk plein ademt winterse gezelligheid. Loop langs de goed gevulde kraampjes, drink een lekker glaasje glühwein en kom zo helemaal in de kerststemming. Düsseldorf, Keulen of Berlijn? Elke stad is een attractie op zich en staat garant voor een geweldig dagje weg. En wil je daarna nog niet naar huis? Kijk hier voor de beste hotelaanbiedingen in de binnenstad en blijf daarmee net iets langer in de winterse sferen.

Nog meer kerstmarkten...

Op DagjeWeg.NL is nog veel meer te vinden aan kerstmarkten en kerstactiviteiten. Kerstarrangementen in het buitenland, maar ook kerstmarkten dichtbij. Op de landkaart vind je de provincies, even klikken op de juiste provincie en daar verschijnen tientallen kerstmarkten! Bijvoorbeeld de tientallen kerstmarkten in Gelderland, of in Noord-Brabant.

Laatst gewijzigd: 2012-11-06 08:59:42 · Gepubliceerd: 2009-11-10 15:19:46 - 13763