1

Geboorte girafje 'schokkend'

Eerste ervaring met buitenwereld is val van 2 meter

Dierenpark Emmen Nieuws door

archief oud artikel 2 december 2009 Emmen, Drenthe In de nacht van 31 november op 1 december werd in Dierenpark Emmen het kersverse girafje Nuru geboren. In de savannestal maakte Nuru een schokkende eerste ervaring mee: omdat giraffenmoeders blijven staan tijdens de bevalling, maakte de pasgeboren Nuru een val van twee meter.

Medewerkers hadden de bevalling voorzien, en zorgden voor een hoop hooi waar Nuru precies in viel. Inmiddels staat ze gezond en wel op haar benen. 'Haar' inderdaad, want de nieuwkomer is een meisje, ofwel een merrie.

Licht

Nuru betekent 'licht' in het Swahili. Een toepasselijke naam, want Nuru werd geboren tijdens het China Festival of Lights. Dit festival staat in China symbool voor voorspoed en geluk. "Letterlijk, in ons geval", aldus Hans Bosma, algemeen directeur van Dierenpark Emmen.

Drinken

De dierenverzorgers denken dat het goed zal gaan met Claire en haar jong Nuru. Nuru is het zesde jong van Claire. Na de eerdere bevallingen stond Claire niet toe dat het jong bij haar dronk. Nuru heeft geluk: zij krijgt gewoon weer melk van haar moeder. De kudde giraffes van Dierenpark Emmen bestaat nu uit acht dieren.

Nuru met eigen ogen bekijken? Ga naar Dierenpark Emmen!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 december 2009 - 438