Mini dj's opgesloten in Madurodam

Glazen Huis opent vandaag in klein Nederland

Nieuws door

archief oud artikel 3 december 2009 Den Haag, Zuid-Holland Het Glazen Huis van 3FM Serious Request heeft sinds vandaag een plekje in Madurodam. 3FM-dj Michiel Veenstra onthulde samen met Friso Wesseling, de 17-jarige burgemeester van Madurodam, een miniversie van het Glazen Huis.

Het mini Glazen Huis bestaat uit dertien containertjes van 9x9x25 centimeter. In het Huis zijn de miniatuur dj's Michiel Veenstra, Gerard Ekdom en Rob Stenders opgesloten, net als bij de vierde editie van het Glazen Huis in Den Haag in 2007.

Prinses Maxima

Het echte Glazen Huis staat dit jaar van 18 t/m 24 december op de Grote Markt in Groningen, waar drie dj's zes dagen lang onafgebroken radio maken, zonder te eten. Welke dj's dat zullen zijn, is nog niet bekend. Prinses Maxima heeft dit jaar de eer de deur te sluiten. Het Glazen Huis kan traditioneel op de aandacht van het koninklijk huis rekenen: in 2007 sloot Prins Willem-Alexander de dj's op in het Glazen Huis.

Malaria

Dit jaar vraagt 3FM Serious Request aandacht voor malaria in samenwerking met het Rode Kruis. Het Rode Kruis speelt wereldwijd een belangrijke rol in het gevecht tegen deze vernietigende ziekte. Stichting Madurodam Steunfonds, het fonds van Madurodam dat goede doelen voor kinderen en jongeren ondersteunt, biedt tijdens de onthulling een bedrag van 25.000,- euro aan voor deze actie.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 december 2009 - 497

Dit past bij 'Mini dj's opgesloten in Madurodam'