Hogenboom overgenomen door Roompot

Nieuwe eigenaar heeft geen last van recessie

Roompot Vakanties Nieuws door

archief oud artikel 2 december 2009 Hogenboom Vakantieparken heeft een nieuwe eigenaar: Roompot Vakanties. Na een krappe drie weken van onderhandelingen, werd de aankoop dinsdag door Roompot bekend gemaakt. De koop past goed in de groeistrategie van Roompot Vakanties.

Het Zeeuwse Roompot Vakanties is de nummer drie onder exploitanten van vakantieparken. Met de aankoop breidt Roompot het aanbod vakantieparken uit met minstens zestig parken. De accommodaties liggen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Hogenboom blijft wel onder de huidige naam opereren. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met de verhuur van vakantiewoningen op bungalowparken, chalets en luxe caravans.

Roompot heeft 33 eigen parken en bemiddelt in het verhuur voor zeventig parken. Het bedrijf voorziet dat met de aankoop van Hogenboom de omzet met ruim 40 miljoen euro zal stijgen. De nieuwe omzet eindigt dan boven de 240 miljoen euro. Roompot heeft weinig last van de recessie. "Aanbieders van verre reizen hebben meer last dan wij. De vakanties in eigen land blijft op niveau", zegt Roompotdirecteur Henk van Koeveringe in het Financieele Dagblad.

Voor hoeveel geld Hogenboom is verkocht, is niet bekend gemaakt. Het overnamebedrag wordt volgende week overgemaakt aan de heren van Hogenboom.

U kunt via DagjeWeg.NL zowel Hogenboom Vakantieparken boeken als Roompot Parken.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-12-02 17:53:34 - 1266