1

Susan Boyle breekt alle records

Het perfecte Assepoester verhaal

Nieuws door

archief oud artikel 7 december 2009 In deze tijd van downloaden, brengen nog maar weinig mensen een bezoekje aan de muziekwinkel voor een plastic exemplaar. Maar niet de fans van Susan Boyle. In de eerste week gingen er in Groot-Brittannië maar liefst 701.000 exemplaren van haar album I Dreamed a Dream over de toonbank.

Maar zes procent van de verkochte albums waren gedownloade versies. De doelgroep van Susan Boyles muziek is anders dan de muziekliefhebbers van tegenwoordig: de luisteraars zijn ouder, minder technisch en houden er van een cd in hun hand te kunnen houden.

Wereldwijd succes

Woordvoerder Steve Barnett van Columbia Records legt uit hoe het record van Susan is ontstaan: "Mensen willen een exemplaar vast kunnen houden, in hun bezit hebben. Ze willen voelen dat zij ook onderdeel zijn van het hysterische succes van Susan." Want hysterisch, dat was het. I Dreamed a Dream is een wereldwijd succes. Het is het bestverkopende debuutalbum in de Britse geschiedenis en het heeft al de eerste positie behaald in Australië, Canada, Ierland en Nieuw-Zeeland.

Assepoester

Boyle was niet voorbereid op dit grote succes. Haar leven heeft altijd in het teken gestaan van de zorg voor haar moeder. Nooit heeft ze gedacht dat zij de grote ster kon worden, die ze nu is. Maar de borstelige wenkbrauwen en onflatteuze jurken samen met haar prachtige stem leverde haar een overweldigend succes op. En dat blijft alleen maar stijgen. "Ze blijft zichzelf en daardoor kan de gewone burger zich goed met haar identificeren", vertelt Melissa Lonner, producer bij NBC Today. "Susan is het perfecte Assepoesterverhaal."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 december 2009 - 423

Dit past bij 'Susan Boyle breekt alle records'