Naar hartelust vissen

Alles over hengelsport op Visma

Klik hier om het volledige programma te bekijken. Redactioneel door

archief oud artikel 15 maart 2005 Rotterdam, Zuid-Holland Alle hengelsportliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen. Voor de 37ste keer wordt in het Rotterdamse Ahoy Visma gehouden. Alles komt hierbij aan bod, van de nieuwste hengelsportartikelen tot nieuwe visbestemmingen en vistoerisme. Elke dag zijn er verschillende workshops en demonstraties en de bezoekers kunnen verhalen uitwisselen in het Havencafé of Ierse pub.

De Visma zegt de enige hengelsportbeurs te zijn, die een compleet aanbod laat zien op het gebied van Nederlands populairste hobby. Eén beurshal is volledig ingericht voor de Visbotenshow, waar exposanten verschillende visboten tonen, van een kleine visboot tot een hightech Big Game Cruiser. Het thema Vistoerisme bestaat uit uiteenlopende aanbieders uit de reisbranche. Bezoekers kunnen zich hier oriënteren op visvakantiebestemmingen in binnen- en buitenland. Het onderdeel Hengelsport gaat in op alles wat de fervente visser nodig heeft om optimaal te kunnen vissen: van hengelsportartikelen en accessoires, tot en met kleding, boeken en video's.

Twee miljoen

Het aantal sportvissers is de afgelopen tien jaar met dertig procent gestegen. De sport is niet alleen onder de mannelijke bevolking populair, maar ook de jeugd (half miljoen) en de vrouwen (300.000) kunnen er wat van. In totaal telt Nederland circa 2 miljoen sportvissers. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Sportvisserfederaties (NVVS) gemeld.

De beurs is op werkdagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur en 's avonds van 19.00 tot 22.30 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Toegangsprijzen:

Volwassenen € 8,00
Senioren 65+ € 6,50
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 4,00
Gezinskaart (2 volw. + 2 kinderen) € 20,00
Groepen (minimaal 20 personen) p.p. € 6,50
Scholen (per 20 leerlingen 1 begeleider gratis p.p. € 4,00

Er zijn activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Bezoekers kunnen naar workshops en demonstraties over vliegvissen, karpervissen en zeevissen. Ook is het mogelijk om te oefenen op de castingbaan. Zoals gebruikelijk zijn de Vismabezoekers ook dit jaar welkom op het uitgebreide activiteitenplein waar de NVVS samen met de OVB en specialistengroepen acte de présence geven.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 maart 2005 - 1375