Kerstvakantie: uit met de kinderen

Uit met kinderen | Redactioneel door

Wat te doen met de kinderen?

20 december 2014 Toerisme Het is feest, want vandaag gaat het hele gezin een dagje uit! Maar waar gaat de reis naar toe? Iedere keer weer een lastige kwestie. Altijd leuk: naar de dierentuin of naar het pretpark. Maar wat is er nog meer te doen in de kerstvakantie?

Beschilder je eigen theekopje

LEEUWARDEN - Het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden staat vol met prachtige kopjes, overal vandaan. En terwijl je ouders, opa's en oma's, de tentoonstelling Op de thee bekijken kun jij zelf een mooi winterkopje beschilderen. Een prachtig kunstwerk van jezelf, om thuis warme chocolademelk uit te drinken. In de kerstvakantie, van 27 december tot en met 4 januari, kan iedereen aanschuiven bij deze leuke activiteit. Ook het zelf maken van een kersthanger van klei staat op het programma!

Maak een gave dino

LEIDEN - De kerstvakantie? Dat betekent Dinodagen! In Naturalis draait alles om dinosauriërs. Speel met papa, mama, broertjes en zusjes de Bottenbingo en knutsel een T.rex in elkaar. Op de binnenplaats graaft iedereen fanatiek mee om een eigen fossiel te vinden. Deze mag je vervolgens prepareren en mee naar huis nemen. Net als een echte paleontoloog. Voor peuters en kleuters is een handpoppenvoorstelling over een T. rex en haar ei. Kom snel langs en bekijk die dino's eens van dichtbij!

Wat te doen in de kerstvakantie

Vind meer uitjes en evenementen in de kerstvakantie!

Jumpen door Rotterdam

Een dagje slenteren door Rotterdam, saai? Trek een stel Kangoo Jumps aan en het wordt één groot feest! Deze verende schoenen zijn een nieuwe rage in de sportwereld. De rubberen veer onder de schoen zorgen ervoor dat je heel makkelijk kunt wandelen, lopen en springen en je werkt ook nog eens aan je conditie! En dat op een hele leuke manier, want wie de Kangoo Jumps aantrekt begint als vanzelf te springen en te rennen! Spring samen met het hele gezin door Rotterdam, over de Erasmusbrug, langs de Euromast en misschien wel langs de Kuip! Tip: maak met de Kangoo Jumps een mooie wandeling over de Erasmusbrug en ga terug per boot.

Dierenvriendjespad

Spring als een kikker of huppel als een hertje over het Dierenvriendjespad. Met allerlei leuke opdrachten ga je de natuur in op verschillende plaatsen in Nederland. Haal het rugzakje op en ga met papa en mama op pad om allerlei spannende avonturen te beleven. Onderweg is het zoeken naar takjes voor een vogelnest en allerlei opdrachten maken. Ook leuk voor een kinderfeestje. De rugzakjes van het Dierenvriendjespad zijn bij veel natuurcentra te krijgen.

Meer uitjes voor kinderen! Bekijk ook de kinderkalender vol met activiteiten voor kinderen.

2 reacties:

Laatst gewijzigd: 2014-12-23 22:08:12 · Gepubliceerd: 2009-12-11 15:26:34 - 55010