Naakt is in

 
Nieuws door

Veel bezoekers voor naturismebeurs

14 december 2009 Utrecht, Utrecht Op vakantie? Kleren uit! Naturisten roepen bij preutse Nederlanders misschien een frons op, maar zelf vinden ze het heerlijk om uit de kleren te gaan. Afgelopen weekend trokken naturisten naar de Jaarbeurs in Utrecht voor de naturismebeurs. Met kleren aan.

De beurs Naturisme Totaal trok ruim 8.300 bezoekers. De organisatie verwachtte dit aantal belangstellenden en is zeer tevreden. "Volgend jaar doen we het weer", vertelt een woordvoerster van de eerste blootbeurs ter wereld.

Op de beurs stonden 140 exposanten: van Franse naturistencampings tot bodypainters, en van spirituele zaken tot masseurs. Bezoekers mochten niet uit de kleren gaan, maar daarentegen was het wel mogelijk om naakt te poseren. Hier maakte bezoekers dan ook gretig gebruik van. Daarvoor ben je naturist, toch?

Volgens de Naturisten Federatie Nederland trekken twee miljoen Nederlands regelmatig thuis, in de tuin of op vakantie hun kleren uit. Wij van DagjeWeg.NL verwachtten dat dit aantal veel hoger ligt. Het wordt anders moeilijk om te douchen.

In de jaren '30 van de vorige eeuw gingen de eerste naturisten op vakantie. Vaak gingen ze naar rustige plekken in de natuur. Later ontstonden de eerste naturistencampings. Op veel van deze campings waren tabak, alcohol, vlees en drugs verboden, aangezien naturisten een gezonde levensstijl behoren te hebben. Tegenwoordig zijn naturistencampings vrijer, maar nog steeds leven de mensen in harmonie met de natuur.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-12-14 09:15:31 - 1122

Dit is interessant