1

Van Gogh vliegt naar Londen

Grootste Britse Van Gogh tentoonstelling sinds jaren '60

Nieuws door

archief oud artikel 14 december 2009 Amsterdam, Noord-Holland Het Van Gogh Museum in Amsterdam leent brieven en schilderijen van de schilder uit aan de Royal Academy of Arts in Londen. Dit doet de instelling voor de grootste Britse expositie over Van Gogh sinds 1968.

Vrijwel alle brieven van Van Gogh zijn naar Groot-Brittannië gestuurd. De brieven vormen de leidraad van de tentoonstelling. In de brieven gaat Van Gogh uitgebreid in op zijn eigen schilderijen, die naast de brieven te zien zijn. De brieven zijn nog tot en met 3 januari in het Van Gogh Museum te zien, maar daarna gaat de hele partij naar Londen. De tentoonstelling over Van Gogh begint op 23 januari en eindigt op 18 april.

Het Van Gogh Museum is niet het enige Nederlandse museum dat schilderijen en brieven uitleent. Ook het Kröller-Müller Museum stuurt werken van Van Gogh naar de andere kant van de Noordzee.

Het is niet toevallig dat binnenkort een tentoonstelling over de brieven van Van Gogh in Groot-Brittannië begint. De brieven van Van Gogh zijn de afgelopen vijftien jaar door het Van Gogh museum vertaald in het Engels. Nu dit monnikenwerk af is, worden de vertalingen actief gebruikt in een tentoonstelling.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 december 2009 - 193

Dit past bij 'Van Gogh vliegt naar Londen'