1

Dat had ik nog graag willen zien

Musea maken digitour

Het Muiderslot Nieuws door

archief oud artikel 17 december 2009 Amsterdam, Noord-Holland 'Zorg ervoor dat mensen het museum kunnen bezoeken vanuit de luie stoel.' Met deze opdracht krijgen drie musea een flinke zak met geld. Als de zak leeg is, is het internet een nieuwe toepassing rijker: een digitale museumtour.

Drie musea gaan een proefversie maken van een digitale museumtour. Vanachter het beeldscherm kan een verlopen tentoonstelling dan nog bekeken worden: van boven, van onderen, van opzij, van links en van rechts: 360 graden in de rondte. De musea krijgen het geld omdat ze 'slim samenwerken' en omdat de digitour een 'innovatieve cultuuruiting' is. De kunst uit de musea gaat met deze nieuwe toepassing 'beter aansluiten' op de maatschappij.

De Vereniging van Rijksgesubsidieerde Musea (VRM) diende de subsidieaanvraag in. De musea die als eerste met de nieuwe toepassing gaan werken zijn het Amsterdams Historisch Museum, Keramiekmuseum Princessehof en het Muiderslot.

De droom van veel museumbezoekers: zelf een tentoonstelling samenstellen. Het Kroller-Muller Museum maakt dit werkelijkheid. Lees hier meer over!

Laatst gewijzigd: 2016-07-28 16:00:53 · Gepubliceerd: 17 december 2009 - 169