Voetbal Experience trapt af

Voetbalmuseum in Middelburg één en al beleving

Wat schreef DagjeWeg.NL in het verleden over voetbal? Nieuws door

archief oud artikel 17 december 2009 Middelburg, Zeeland De thema-attractie Voetbal Experience is vandaag geopend. Niemand minder dan Guus Hiddink verzorgde de aftrap van het nieuwe voetbalmuseum in Middelburg. Het grootste algemene museum over voetbal in Nederland is vanaf 18 december toegankelijk voor publiek.

De Voetbal Experience is een initiatief van voetbaljournalisten Johan Derksen, Hugo Borst, Matty Verkamman en Jaap de Groot. De journalisten kregen inspiratie uit de Hall of Fame, waarin Amerikanen hun sporten bewieroken.

Het museum toont magische voetbalmomenten, fantastische foto’s, waardevolle museumstukken en heeft de nieuwste games. De bezoeker beleeft de grootste sport ter wereld in 21 belevenissen. Zo is er een zogenaamde Skills Zone, waar iedereen zijn balkunsten kan vertonen. En de Oranje Hall of Fame, het walhalla van het Nederlands Elftal. In de Commentatorstudio neemt de bezoeker plaats op de stoel van Jack van Gelder. Vrouwen praten mee over voetbal in de Ladies Lounge.

Wie de voetbalbelevenis wil bezoeken, kan vanaf 18 december terecht. Het museum is iedere dag geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur.

Voetbal op DagjeWeg.NL
-Wij schreven al eerder over voetbal...
-DagjeWeg.NL heeft meerdere voetbaluitstapjes...: een rondleiding door het Ajax Stadion bijvoorbeeld. Of toch liever met een gids door het (DSB)stadion?
-Kijk ook nog even op onze UITkalender voor knallende voetbalactiviteiten

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 december 2009 - 958