1

Sneeuw tijdens Dickens Festijn

Toch minder bezoekers naar Deventers festival

Nieuws door

archief oud artikel 21 december 2009 Deventer, Overijssel Het was dit weekend witter dan wit. Logisch dat de organisatoren van het Dickens Festijn in hun handen wreven. A Christmas Carol kwam tot leven.

Zaterdag kwamen 65.000 belangstellenden van het Dickens Festijn naar Deventer. De cijfers van zondag zijn op dit moment nog niet bekend. Er kwamen niet zoveel mensen als afgelopen jaar door de kou, maar toch was het gezellig. "De sfeer was fantastisch in het winterlandschap", vertelt de organisatie.

Het middeleeuwse Bergkwartier oogde het afgelopen weekend als een stadje uit het Victoriaanse Engeland. Tijdens het tweedaags straattheaterevenement liepen negenhonderd personages rond uit de boeken van Charles Dickens. Het festival werd dit weekend voor de negentiende keer gehouden. Volgend jaar weer? Vast en zeker!

Charles Dickens leefde van 1812 tot 1870 en wordt gezien als één van de belangrijkste Engelse schrijvers van het Victoriaanse tijdperk. Bekende boeken van hem zijn Oliver Twist en A Christmas Carol.

Meer gezellige kerstevenementen? Lees het artikel van onze redactrice Grytsje Anna Pietersma.

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 16:32:47 · Gepubliceerd: 21 december 2009 - 257

Dit past bij 'Sneeuw tijdens Dickens Festijn'