Kerst in het land

Romantische, met licht versierde steden en andere kerstuitjes in Nederland

Dagje Rotterdam Redactioneel door

archief oud artikel 19 december 2009 Lichtjes, warme chocolademelk en wie weet, een witte Kerst! December is een maand vol gezelligheid. Om de komende weken nog gezelliger te maken heeft DagjeWeg.NL een paar van de leukste kerstuitjes op een rijtje gezet.

Lichtjes

De dagen zijn kort en de avond is lang. Maar in deze steden wordt het in het donker alleen maar gezelliger! Het centrum van Gouda is van 18 december 2009 tot en met 3 januari 2010 prachtig verlicht. De gebrandschilderde ramen van de St. Janskerk zijn twee weken lang van binnenuit verlicht. Het Goudse stadhuis wordt met licht ingekleurd, een prachtig spektakel. Lees nog meer over Gouda, want het is een prachtige stad om te bezoeken!

Niet alleen in Gouda branden de lichtjes. In de binnenstad van Amersfoort is een sprookjesachtige route uitgestippeld langs kunstwerken van licht. Tot en met 30 december kan iedereen genieten van een lichtbrug, een surrealistische winkelstraat en meer lichtkunst. Iedere dag is in het theater De Lieve Vrouw een informatiebalie geopend. Hier kunnen bezoekers een lichtsteen kopen, waar een informatieboekje en een plattegrond in verstopt zit. Rondom de route kunnen wandelaars genieten van theater, film en workshops.

Meer lezen over Gouda of Amersfoort?

Kerst in het circus

Lach je slap om de doldwaze zeeleeuwen en houd je adem in tijdens de show met leeuwen en tijgers. Het oudste Kerst Circus van Nederland presenteert de 39e editie in Ahoy Rotterdam. Spectaculaire acrobatiek, grappige clowns en nog meer internationale topacts worden in Kerst Circus Ahoy gepresenteerd. Een feest voor jong en oud. Of je van circus houdt of van theater, het is zeker een geslaagd uitje in de decembermaand. Voorstellingen zijn van 18 december tot 30 december. Boek snel tickets en beleef kerst in het circus.

Dans en musical in Den Haag

Life can be bright in America, If you can fight in America! 'America', één van de bekende nummers van de beroemde musical West Side Story. Van 16 december 2009 tot en met 10 januari 2010 is deze klassieker te zien in het Fortis Circustheater. Dus ook tijdens de kerstdagen! Geniet van deze originele Engelse versie van het verhaal van twee rivaliserende bendes in New York. En hoe Tony en Maria ondanks de verschillen verliefd op elkaar worden. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van het Fortis Circustheater Om alvast in de stemming te komen kun je hieronder een fragment van de film bekijken.

Fragment uit de film West Side Story


Sjakie en de chocoladefabriek

In Theater aan het Spui is een uitvoering door jeugdtheaterschool Rabarber van Sjakie en de Chocoladefabriek. Het verhaal vertelt over het jongetje Sjakie, die spannende avonturen beleeft in de chocoladefabriek van Willy Wonka. Een ontspannende familietentoonstelling, perfect voor de feestdagen. Kaarten reserveren kan op de website van Theater aan het Spui.

Dans

In Den Haag is nog veel meer te beleven in de kerstvakantie, zoals een dansvoorstelling in de Grote Kerk. De Notenkraker, een echt kerstballet, wordt hier uitgevoerd door amateurs en professionele dansers. Ook twee jonge, Amerikaanse sterren van het American Ballet Theatre uit New York maken hun opwachting. Van zaterdag 26 december tot en met 1 januari 2010 worden 12 voorstellingen opgevoerd. Droom mee in dit sprookje in Den Haag.

Dieren in de kerststemming

Ook in de winter en tijdens de kerstdagen ontvangen de dieren van Diergaarde Blijdorp bezoek! De dierentuin is de kerstvakantie omgetoverd tot MidwinterZOO. Tijdens de kerstdagen mag iedereen komen helpen om de grote kerstboom in de dierentuin te versieren. Kom ook een wens doen voor alle dieren in de wereld! Je kunt thuis iets knutselen of dat in Blijdorp komen doen. Alle wensen worden opgehangen in de kerstboom. Kun je niet komen tijdens de kerstdagen? Dan kom je gewoon op een andere dag, want tijdens de hele kerstvakantie is er van alles te doen! Een VET-kerststukje maken of springen op het ijsbeer-springkussen in het winterdorp. Alle winteractiviteiten staan op de website van Diergaarde Blijdorp. Wat ook heel leuk is: het kleine welpje Naui is deze vakantie voor het eerst voor publiek te zien!

Lekker wegzakken tijdens de kerstdagen? Kies hier de leukste kerstfilm.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 december 2009 - 2698