Blijf thuis in de kerstvakantie!

OV ligt plat en snelwegen slecht begaanbaar

9292ov.nl Nieuws door

archief oud artikel 21 december 2009 De eerste dag van de kerstvakantie is aangebroken! Dé tijd om heerlijk op pad te gaan met het hele gezin. Maar nu het dan eindelijk zo ver is, gooit Moeder Natuur roet in het eten. Door de hevige sneeuwval zijn wegen slecht begaanbaar en het openbaar vervoer ligt plat. DagjeWeg.NL brengt u op de hoogte van het wel en wee van het verkeer.

In veel grote steden moest het openbaar vervoer het vandaag laten afweten. In Amsterdam rijden trams, metro's en bussen met vertraging. Ook in Den Haag rijden geen trams. Reizigers moeten rekening houden met flinke uitval van busdiensten, omdat chauffeurs hun werk niet kunnen bereiken. In Rotterdam rijden bussen en trams in zeer beperkte mate. De metro rijdt wel normaal.

NS

De NS rijdt vandaag weer met een aangepaste dienstregeling. Reizigers wordt aangeraden vooral niet de trein te pakken en goed de site 9292ov.nl in de gaten te houden. Daarop kunnen reizigers zien welke ov-diensten wel of niet rijden in Nederland. De telefoondienst wordt overspoeld door vragen van reizigers.

Gunstig voor hotels

Voor wie de sneeuwval dit weekend wel erg gunstig was, zijn de hotels. Veel gestrande reizigers boekten een nachtje. "Maar ook mensen die in Amsterdam werken, blijven in een hotel slapen om de chaos op het spoor en de weg te mijden", zegt Nico Evers van het Victoria Hotel in het Parool.

Op lange termijn worden hotels en restaurants echter niet beter van het winterweer, zegt Eduard-Pieter Oud van het ATCB. "Gasten kunnen niet weg, maar veel mensen die geboekt hebben, kunnen niet komen. Vooral dagjesmensen laten het afweten. En daar hebben de cafés en restaurants last van."

Hele week sneeuw

Maandagmiddag gaat het opnieuw sneeuwen. Een sneeuwgebied zal een het begin van de middag vanuit het zuiden Nederland binnentrekken en trekt vervolgens over het midden en noorden van het land, aldus het KNMI. Hou er dus rekening mee dat het deze hele week moeilijk is om op een andere bestemming aan te komen. Maar deze hevige weersomstandigheden bezorgen ons hoogstwaarschijnlijk wel een witte kerst. En waarom eropuit gaan, als je in de tuin je eigen sneeuwparadijs hebt? Pak de slee uit de kast en geniet van de natuur!

Bron: Nu.NL

En als de sneeuw toch nog gaat smelten, kijk dan op de speciale kerstvakantiepagina van DagjeWeg.NL voor alle leuke winteruitjes.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 december 2009 - 314