1

ProRail en NS op het matje

Minister Eurlings vraagt om opheldering

Blijf thuis in de kerstvakantie Nieuws door

archief oud artikel 22 december 2009 Den Haag, Zuid-Holland Minster Eurlings (Verkeer) wil dat ProRail en de Nederlandse Spoorwegen (NS) de chaos van de afgelopen dagen grondig evalueren. Aanleiding voor zijn actie is een boze brief van reizigersvereniging ROVER met kritiek op de werkwijze van ProRail.

"De chaos die nu al dagenlang op het spoor heerst, als gevolg van sneeuwval, was niet nodig en mag niet meer voorkomen", aldus ROVER in de brief. Volgens de reizigersvereniging zijn bezuinigingen van spoorwegbeheerder ProRail de oorzaak van de huidige toestand. Zo wordt een ouderwetse gasverwarming ingezet om wissels te ontdooien en zijn sneeuwschuivers en sneeuwruimploegen beperkt beschikbaar.

ROVER: "Ook met een stralende zon en geen wolkje aan de lucht is het spoor onbegaanbaar vanwege wissel- en seinstoringen en problemen met het materieel. ProRail roept reizigers zelf op de trein te mijden en dwingt werkende mensen daarmee de auto in."

Verkeersminister Eurlings geeft direct gehoor aan de oproep van ROVER en roept spoorwegbeheerder ProRail en de Nederlandse Spoorwegen op het matje. Hij wil weten welke maatregelen ze hebben genomen om de infrastructuur en de informatievoorziening van de reiziger op orde te houden.

Blijf thuis in de kerstvakantie!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 december 2009 - 735