Willem Tell beste opera 2009

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Lezers Place de l'Opera maken Opera Top Tien 2009

5 januari 2010 Nederland De lezers van het operamagazine Place de l'Opera hebben een uitvoering van Guillaume Tell (Willem Tell) uitgeroepen tot de beste operaproductie van 2009. La Traviata en La fanciulla del West eindigden op twee en drie.

De redactie maakte zelf ook een top tien. Opvallend genoeg eindigde Guillaume Tell ook daar op de eerste plaats. Verder deed ook La fanciulla del West het goed bij de redactie. Het sterke Hollywood-karakter van die productie zal daar ongetwijfeld mee te maken hebben.

Concertgebouw

Lezers van het online magazine konden aan het einde van het jaar hun top tien van 2009 opsturen naar de redactie. De redactie maakte daar één lijst van, op basis van het aantal stemmen dat een productie kreeg en de gemiddelde positie die lezers de productie gaven.
Een uitvoering van Guillaume Tell tijdens de ZaterdagMatinee in het Concertgebouw kwam als winnaar uit de best. Verder scoorden veel producties van De Nederlandse Opera goed, waaronder La Traviata (nummer twee) en La fanciulla del West (nummer drie).
De twee zangers die het meeste opvielen in het afgelopen jaar, waren sopraan Marina Poplavskaya en tenor John Osborn. Poplavskaya komt tweemaal voor in de lijst, Osborn driemaal.

Op Place de l'Opera zijn de Opera Top Tien 2009 Redactie en de Opera Top Tien 2009 Lezers beide te lezen.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2010-01-05 17:48:00 - 321

Kijk ook bij...