The Sound Of Music gaat over grenzen

Op reis met de familie Von Trapp

Het Nieuwe Luxor Theater Nieuws door

archief oud artikel 6 januari 2010 Kaatsheuvel, Noord-Brabant 'The hills are alive with the sound of music'. Hoor je het gegalm in de bergen al? De familie Von Trapp liep anderhalf jaar rond in Kaatsheuvel, maar verlaat eind januari Theater de Efteling. De musical The Sound of Music gaat op tournee door België en Nederland.

Dit maakten musicalproducenten Albert Verlinde en Roel Vente van V&V Entertainment woensdag bekend. Het is de eerste keer dat de Eftelingproductie door Nederland op tournee gaat. Hoofdrolspeelster Wieneke Remmers (Maria) kijkt er naar uit. "De Efteling voelt als een tweede huis, maar een andere zaal geeft weer een andere dimensie en een ander publiek", vertelt Remmers in het Algemeen Dagblad. De musicalster zegt nog nooit zo lang in één en dezelfde productie te hebben gespeeld. "Maria is één van de mooiste hoofdrollen die er is. En The Sound of Music is een klassieker, die herkenning voel je in de zaal", zegt Remmers.

Warme verhalen

De musical verlaat haar sprookjesachtige thuis voor de grote theaters in Rotterdam, Breda, Amsterdam, Groningen en Apeldoorn. “Het decor van deze productie vergt nu eenmaal een groot toneel”, vertelt Remmers. Verlinde heeft wel antwoord op het grote succes van de musical: “Kennelijk zijn de mensen in deze economisch moeilijke tijd extra gevoelig voor mooie, warme verhalen en weemoedig stemmende liedjes.”

Waar is de musical te zien?

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 januari 2010 - 272