ChristenUnie verzet zich tegen seksuitje

Darkroom op Kamasutrabeurs gaat te ver

Jaarbeurs Utrecht Nieuws door

archief oud artikel 20 januari 2010 De ChristenUnie is verbijsterd over de darkroom op de Kamasutrabeurs. In de darkroom kan -letterlijk- Jan en alleman met elkaar de koffer in duiken. De Kamasutrabeurs vindt dit weekend plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

Tegen extra betaling van een bedrag van twintig euro, kan iedereen de darkroom betreden. Het enige wat men moet doen, is een welwillende partner vinden. Als deze missie is geslaagd, kan het stel de daad bij het woord voegen in de darkroom. Alle verrichtingen worden gadegeslagen door de kijkers in de afgeschermde voyeurhoek, dus deelnemers moeten iedere vorm van gêne thuis laten.

Vergunning

"De Kamasutrabeurs heeft een algemene vergunning, terwijl de activiteiten in zo'n darkroom meer weg hebben van een seksinrichting. Mensen betalen er voor seks en dat hoort niet op een beurs met deze vergunning", stelt fractievoorzitter Wim Rietkerk van de ChristenUnie. Zijn partij is tegen de darkroom, en onderzoekt nog mogelijkheden om de 'excessen' de kop in te drukken.

Trots

"De darkroom is verreweg het populairste onderdeel van de beurs. Vooral op zaterdag is het druk. Er staat dan een lange rij te wachten, twee er uit, twee er in", vertelt beursmanager Lenneke Heijmans trots. "Het kost twintig euro extra, zodat mensen gaan nadenken voor ze naar binnen gaan."

Juridisch

De ChristenUnie heeft niet de illusie om de darkroom voor het weekend te kunnen verbieden. "Liever zoeken we dit juridisch goed uit, zodat we daar in de toekomst mee uit de voeten kunnen", aldus Rietkerk.

Meer nieuws over beurzen op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 januari 2010 - 492