1

Op wintersport met je iPhone

iPhone apps maken wintersport nog leuker

Wintersportnieuws Nieuws door

archief oud artikel 22 januari 2010 Staan de koffers al klaar voor de wintersport? Vergeet uw iPhone of iPod-touch niet mee te nemen! Er zijn namelijk meerdere handige programma's beschikbaar voor wintersporters.

De programma's zijn (soms tegen betaling, soms gratis) te downloaden via de App Store, een programmawinkeltje op de telefoon. In deze winkel doen rond deze tijd van het jaar vooral de wintersportprogramma's het goed. Drie leuke wintersportapps.

Mag ik de kaart even?

Het programmaatje iTrailMap heeft kaarten met ski- en snowboardroutes van tientallen wintersportgebieden. De kaarten staan opgeslagen in het programma, dus u heeft geen draadloos internet nodig om de skikaarten te downloaden. IPhone-gebruiker Anne van de Meer noemt de applicatie 'Super Handig'. Volgens haar zijn de kaarten van 'verrassend goede kwaliteit'. De applicatie is gratis te downloaden via de App Store. Voor € 3,99 is er een versie te koop met 3D-kaarten.

Even de camerabeelden bekijken

Is het druk op de baan? Even kijken hoor... nee, het valt reuze mee. Wie View2Ski op zijn iPhone heeft, kan vanuit zijn hotelkamer live camerabeelden zien van heel veel skipistes wereldwijd. Voor deze livebeelden is er wel een internetverbinding nodig. Hoewel het leuk bedacht is, werkt deze app lang niet altijd goed en al helemaal niet overal. Maarja, bij een gratis applicatie mag je ook niet al te kritisch zijn...

Sneeuwnavigatie

Het betaalde programma Ski: Alps (€ 4,99) lijkt wel een beetje op het eerste programmaatje. Het is een navigatiesysteem voor de piste. "We start where the road ends", zegt de maker. Ski: Alps kent zo'n beetje alle skigebieden in de Alpen en heeft uitgebreid kaartmateriaal van de pistes en zelfs grafieken van afdalingen. De gebruiker kan zien wat zijn/haar gemiddelde snelheid was bij een afdaling. Om ongestoord te genieten tijdens het boarden, kan het programma ook muziek spelen. Nummertjes uitkiezen, dopjes in de oren en skiën maar.

Meer wintersportnieuws en gadgets? Ga naar de wintersportpagina van DagjeWeg.NL. Daar vindt u wintersportnieuws en -tips.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 januari 2010 - 398