1

Winterspelen zonder sneeuw

Vancouver in rep en roer om sneeuwgebrek

Nieuws door

archief oud artikel 22 januari 2010 In het Canadese Vancouver is de sneeuw op. Dit is nogal een probleem, want over drie weken beginnen de winterspelen er. Organisator Vanoc rukt helikopters en vrachtwagens aan om sneeuw terug te krijgen, want uit de hemel zal het niet komen.

Dat zegt het weerbericht tenminste. Inmiddels zijn de temperaturen zo hoog opgelopen dat kunstsneeuw ook niet blijft liggen. Met vrachtwagens en helikopters wordt er nu sneeuw vervoerd naar Cypress Mountains, waar de disciplines freestyle skiën en snowboarden afgewerkt worden. Om de sneeuw te laten liggen, worden als onderlaag stro en hout neergelegd.

Positief

De helling werd vorige week al afgesloten om de sneeuw te beschermen. Maar het is inmiddels zo warm geworden dat de organisatie naar paardenmiddelen grijpt. Ze blijven echter positief. "We gaan er een geweldige wintersportplek van maken, alleen doen we het een beetje anders dan we aanvankelijk hadden gedacht", aldus Cathy Priestner-Allinger van Vanoc.

We hebben de afgelopen tijd wel meer te stellen gehad met sneeuw. Lees over sneeuw op DagjeWeg.NL. Zelf wel op hâpen sneeuw afdalen? Ga op wintersport!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 januari 2010 - 393

Dit past bij 'Winterspelen zonder sneeuw'

1 reactie