1

Avatar vaart Titanic voorbij

De film Avatar breekt record meest winstgevende film aller tijden

Meer bioscopen op DagjeWeg.NL Nieuws door

archief oud artikel 26 januari 2010 Landelijk Regisseur James Cameron boert goed. Sinds vandaag is Avatar de meest winstgevende film ooit gemaakt, met een opbrengst van wereldwijd ruim 1,8 miljard dollar. Hiermee streeft de film de voormalige nummer 1, de Titanic, voorbij.

Binnen zes weken haalde Avatar een omzet van 1,84 miljard dollar en is daarmee winstgevender dan de Titanic, ook een productie van James Cameron. Eerder liet de film al de populaire films 'Lord of the Rings', 'Pirates of the Caribbean' en 'The Dark Knight' achter zich. Binnen de records wordt geen rekening gehouden met de inflatie. Het maken van Avatar kostte 300 miljoen dollar en is daarmee ook de duurste productie aller tijden.


In Nederland hebben ruim een miljoen mensen de film gezien. Maar de Titanic is nog steeds door meer mensen gezien. Avatar bracht meer geld op, omdat een bioscoopkaartje meer geld kost dan dertien jaar geleden. Bovendien moesten bezoekers vaak extra betalen voor het bekijken van de 3D-versie.

China

Ook China is in de ban van Avatar en vernoemde een enorme berg naar de zwevende bergen uit de film. De berg 'Southern Sky Column' in Zhangjiajie draagt nu officieel de naam 'Avatar Hallelujah Mountain'. Volgens de Chinese regering diende de berg als inspiratie voor de zwevende bergen uit Avatar. Een fotograaf uit Hollywood zou hier in 2008 vele foto's van gemaakt hebben.

Lees alles over Avatar op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-01-17 16:07:18 · Gepubliceerd: 26 januari 2010 - 1108