Nieuwe Harry Potterfilms in 3D

Hollywood besmet met 'Avatarvirus'

Avatar 'vaart' Titanic voorbij Nieuws door

archief oud artikel 29 januari 2010 Cultuur Harry Potterfans kunnen zich verheugen op de komst van twee 3D-versies van de populaire filmserie. De twee films zijn geïnspireerd op het boek 'Harry Potter en de Relieken van de Dood'. Het eerste deel verschijnt in november 2010 op het witte doek, meldt The Dailymail vandaag. Deel twee in de zomer van 2011.

Warner Bros. Pictures verzorgt de 3D-productie van de Harry Potterfilms. De filmstudio krijgt ongeveer 3,6 miljoen euro per film, om hem naar 3D om te zetten. Daarnaast strijkt Warners ook nog eens een miljoenenbedrag op voor het maken van bijpassende driedimensionale brilletjes.

Lees meer leuk filmnieuws op DagjeWeg.NL. Kijk ook eens naar de talloze activiteiten in de agenda rond film en video.

'Avatarvirus'

Het heeft er alle schijn van dat Hollywood besmet is met het 'Avatarvirus'. De productie van regisseur James Cameron werd volledig in 3D opgenomen en is nu al de meest winstgevende film ooit gemaakt. Filmmakers menen goud in handen te hebben met de nieuwe techniek. 2010 kan dus een prachtig jaar worden voor bioscoopliefhebbers.

In Harry Potter en de Relieken van de Dood vervolgt Harry Potter (Daniel Radcliffe) zijn zoektocht naar de gruzielementen, die Voldemort verborgen heeft. Harry moet de elementen vernietigen, om Voldemort voorgoed zijn macht te ontnemen. Natuurlijk wordt hij weer bijgestaan door zijn trouwe tovernaarsvrienden Ron Wemel (Rupert Grint) en Hermelien Griffel (Emma Watson).

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 januari 2010 - 438