1

Geen happy end voor Miramax

Doek valt voor Amerikaanse filmstudio

Nieuws door

archief oud artikel 29 januari 2010 Cultuur Disney sluit filmstudio Miramax. Het productiebedrijf, dat in het verleden succesvol was met films als 'Pulp Fiction', 'The Piano' en 'Shakespeare in Love', draaide de afgelopen jaren slechts verlies. Tachtig medewerkers komen op straat te staan. Zes filmprojecten worden overgenomen door andere studio's.

Met de ondergang van Miramax verliest Hollywood een stuk historie. De studio werd in 1979 opgericht door Harvey en Bob Weinstein, twee broers met een eigenzinnige blik op film. Met hun kleine studio brachten ze onafhankelijke filmproducties Hollywood binnen.

In 1993 werd Miramax onderdeel van Disney en groeide het uit tot een bedrijf van naam, met honderden Oscarnominaties. De laatste jaren kreeg de filmstudio echter steeds vaker kritiek, vanwege controversiële producties. Daarnaast brachten de films onvoldoende geld op, waardoor er de afgelopen jaren geen winst gemaakt werd. In 2005 verlieten de broeders Weinstein Miramax na voortdurende meningsverschillen over de koers die Disney met het bedrijf voer. Ze richtten in datzelfde jaar nog een nieuwe studio op: The Weinstein Company.

Pogingen van The Weinstein Company om hun 'kindje' terug te kopen, liepen de afgelopen weken op niets uit. Het verhaal Miramax heeft een gesloten einde!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 januari 2010 - 165

Dit past bij 'Geen happy end voor Miramax'