Poep op Werelderfgoedlijst

Californië beschermt maanafval

Nieuws door

archief oud artikel 1 februari 2010 Opmerkelijk Californië wil ruim honderd objecten, die op de maan zijn achtergelaten op de Werelderfgoedlijst zetten. De historische commissie van de staat stemde vrijdag unaniem voor de bescherming van het maanafval. De collectie bevat onder andere een oude Playboy, een familiefoto, een metalen vlag van de Sovjet Unie en uitwerpselen van astronauten.

Met de actie hoopt Californië het bewustzijn te vergroten van de ruimtelijke bijdrage van de staat aan de Apollo 11-missie. Apollo 11 was de eerste bemande missie, die landde op de maan. Verder wil de staat dat men bewust wordt van de mogelijke bedreiging van 'maanindringers' als China en Indië, die veel interesse tonen voor de maan. Als het maanafval op de monumentenlijst komt, is het onaantastbaar.

Ruimtetoerisme

Californië is niet de enige staat die bescherming zoekt voor zijn maanvuilnis. Meerdere staten hebben aangegeven te vrezen voor maanmissies van andere landen en de sterke groei van ruimtetoerisme.

Wanneer Californië zijn zin krijgt, zijn de maanspullen het eerste monument buiten de dampkring. Astronautenstront en een voetafdruk van Neil Armstrong zal hand in hand gaan met de Chinese muur en de piramides van Gizeh.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 februari 2010 - 67

Dit past bij 'Poep op Werelderfgoedlijst'