1

Lijfarts Jackson aangeklaagd voor doodslag

Murray hangt vier jaar cel boven het hoofd

Nieuws door

archief oud artikel 11 februari 2010 Showbizz Conrad Murray, de persoonlijke arts van popster Michael Jackson, wordt aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag.

Murray gaf Jackson vorig jaar een dodelijke dosis medicijnen. De dood van de veel te jong overleden Jackson kwam als een grote schok voor de wereld. Murray zelf vindt dat hij niet schuldig is.

De King of Pop stierf op 25 juni aan een overdosis propofol. Murray diende het verdovende middel toe. Mogelijk hangt hem een celstraf van vier jaar boven het hoofd. Of hij dit krijgt? Dat hangt af van wat de rechter beslist.

Michael Jackson (1958) brak samen met zijn broers door met hits als 'I Want You Back', 'I'll Be There' en 'ABC'. Iedereen zag al snel het uitzonderlijke talent van Jackson en als jongen van dertien brak hij door met 'Ben'. Tijdens de opnames van The Wiz in 1977 leerde Jackson producer Quincy Jones kennen. Jones produceerde de albums Off The Wall en Thriller. Beide albums scoorden zeer goed. Jackson werd een ster in binnen- en buitenland.

De jaren '90 waren woelige jaren, maar Jackson bleef een wereldster. Met gigantische hits als 'They Don't Care About Us', 'Blood on the Dance Floor', 'Stranger in Moscow' en 'Black Or White' stak de zanger met kop en schouders boven de rest uit.

In 2001 verscheen Jacksons laatste album - Invincible - met een diversiteit aan nummers. 'You Rock My World' blijft een parel. Helaas ontstond er een ruzie tussen platenmaatschappij Sony en Jackson. Uiteindelijk werd Invincible nauwelijks gepromoot. Toch werden er twaalf miljoen exemplaren verkocht. De laatste jaren werd gepraat over een nieuw album, maar verder dan wat uitgelekte nummers (o.a. 'Hold My Hand' met Akon) kwam het niet.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 februari 2010 - 230

Dit past bij 'Lijfarts Jackson aangeklaagd voor doodslag'