Museum Kinderwereld zegt welkom!

Renovatie zet museum weer op de kaart

Museumpagina Nieuws door

archief oud artikel 11 februari 2010 Cultuur Roden, Drenthe Museum Kinderwereld is een tijdje gesloten geweest, maar vanaf 20 februari kan iedereen weer genieten van het prachtige museum in Drenthe. Het museum opent haar deuren met een nieuwe tentoonstelling: antiek speelgoed staat naast modern speelgoed.

Het museum is tijdelijk gesloten geweest vanwege een renovatie, en met goed resultaat. Want na lang wachten heeft het museum een nieuwe multifunctionele, interactieve ruimte waar grote groepen ontvangen kunnen worden. Dit was al lang een grote wens van het museum.

Ontwikkeling van speelgoed

Het museum legt de ontwikkeling van het speelgoed goed uit voor elke leeftijdsgroep: jong of oud, voor iedereen is er een film op maat. Deze films zijn gemaakt in samenwerking met de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Ook zijn er kleine exposities met uitzonderlijke collecties speelgoed van grote verzamelaars. En het is lekker genieten in het museumcafé met een terras dat uitkijkt over het speelplein.

In het jaar 4000 voor Christus speelden kinderen al met houten speelgoed. In al die duizenden jaren kwam er steeds weer andere speelgoed beschikbaar, totdat in de jaren dertig van de vorige eeuw het plastic speelgoed opkwam. Vanaf 1 mei laat het Museum Kinderwereld deze ontwikkeling zien in de nieuwe thematentoonstelling.

Roos-Enk

Een van de mooiste bezienswaardigheden in het museum is de Mevrouw Roos-Enk collectie. Tijdens haar leven, van 1912 tot 1996, verzamelde mevrouw Roos-Enk speelgoed. Tot in de kleinste details maakte zij haar verzameling compleet. Na haar overlijden is de collectie door haar kinderen aan Museum Kinderwereld aangeboden.

Vind nog meer leuke musea op de museumpagina van DagjeWeg.NL. Of lees verder over speelgoed.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 februari 2010 - 178