1

Stadsgehoorzaal Leiden weer open

Renovatie van drie jaar afgerond

Stadsgehoorzaal Leiden Nieuws door

archief oud artikel 15 februari 2010 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Het Stedelijk Concertgebouw Leiden rondt 15 februari een lange periode van renovatie af. Na drie jaar is het muziekgebouw weer open voor publiek. De vertrouwde naam Stadsgehoorzaal Leiden wordt in ere hersteld.

Bezoekers van de Stadsgehoorzaal Leiden krijgen een moderne concertzaal terug en vinden een spiksplinternieuwe zaal, die plaats biedt aan 350 bezoekers: de Aalmarktzaal. Deze concertzaal heeft net als de Grote Zaal een prachtige akoestiek. Althans, dat is de mening van het publiek, dat vanaf oktober bij een proefperiode betrokken was.

Tijdens de officiële opening genieten genodigden van heerlijke concerten in alle zalen en foyers van de Stadsgehoorzaal. Het feest begint met een speciale compositie van de Leidse Stadsconcert Ouverture. Verder zijn er optredens van Amsterdam Sinfonietta, De Veenfabriek en het Combattimento Consort.

De naam Stedelijk Concertgebouw Leiden heeft niet één jaar stand gehouden. Toenmalig directeur Petra Unger vond de naam toepasselijk, aangezien naast de Grote Zaal, ook de Waag en de nieuwe Aalmarktzaal onder hetzelfde beheer vallen. Internationaal zou City Concerthall Leiden ook beter in de mond liggen. De nieuwe directeur Bart van Mossel besloot op 7 januari 2010 dat de oorspronkelijke naam Stadsgehoorzaal Leiden weer in ere hersteld wordt.

Dagje Leiden? DagjeWeg.NL leidt u langs tal van activiteiten in deze prachtige Zuid-Hollandse stad.
UITkalender Leiden

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 februari 2010 - 244