Alice in Wonderland in de ban

Disneyfilm niet in Nederlandse bioscoop

Filmnieuws Nieuws door

archief oud artikel 15 februari 2010 Cultuur Wereldwijd weigeren bioscopen om Alice in Wonderland te vertonen. Ook in Nederland gaat de nieuwe Disneyfilm in de ban. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) maandag. Uitbaters zijn ontevreden over het releasebeleid van Disney, dat de film al in juni op dvd wil uitbrengen.

Alice in Wonderland moet begin maart in de bioscopen draaien. Hierdoor hebben bioscoopexploitanten slechts drie maanden om de film aan het publiek te tonen. Officieel moeten er meer dan vier maanden tussen een bioscoop- en dvd-release zitten. Dat Disney zich niet aan de afspraken houdt, zit de bioscopen dwars.

Nu grote bioscoopbedrijven in Europa en de Verenigde Staten de film boycotten, neemt de Nederlandse bioscoopbranche hetzelfde besluit. Het antwoord van Disney kan niet lang uitblijven.

De film Alice in Wonderland is gebaseerd op het bekende gelijknamige sprookje van Alice, die in een magische sprookjeswereld terecht komt, terwijl ze een wit konijn achterna zit. Johnny Depp (Mad Hatter) en Mia Wasikowska (Alice Kingsley) spelen de hoofdrollen in de film van regisseur Tim Burton.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 februari 2010 - 499

Dit past bij 'Alice in Wonderland in de ban'

1 reactie