1

Bankgiro Loterij deelt uit

51 culturele instellingen worden beloond

Nieuws door

archief oud artikel 16 februari 2010 Cultuur De Bankgiro Loterij deelt ieder jaar geld uit aan musea. Ook dit jaar krijgen 51 culturele instellingen een bedrag van tussen de twee en vijf ton. Sommige musea krijgen meer.

"Wij ontvangen jaarlijks van de gemeente Den Haag ruim 200.000 euro om kunst aan te kopen", zegt Benno Tempel van het Gemeentemuseum Den Haag tegen NOS. "Van de Bankgiro Loterij krijgen wij jaarlijks 500.000 euro. Dat is dus twee keer zo veel als van de gemeente."

Ook Wim Pijbes is blij met de bijdrage van de Bankgiro Loterij. De directeur van het Rijksmuseum krijgt jaarlijks drie miljoen euro per jaar om nieuwe kunst te kopen. Daarvan is slechts een half miljoen van het Rijksmuseum zelf. "Een amputatie zou het zijn, als de musea het geld van de Bankgiroloterij zouden moeten missen", vertelt Pijbes tegen NOS.

Het Van Gogh Museum krijgt jaarlijks twee miljoen euro van de Bankgiro Loterij. Van alle musea krijgen het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum het meeste geld.

Het is best bijzonder dat de Bankgiro Loterij de helft van het jaarlijks ingelegde loterijgeld verdeelt onder musea. Dankzij de loterij kunnen wij - de bezoekers - genieten van al die prachtige kunstwerken. En dat in ons eigen kikkerlandje!

Alle gesponsorde musea zijn ook te vinden op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 februari 2010 - 1225

Dit past bij 'Bankgiro Loterij deelt uit'