1

Met de Thalys naar Parijs

Eurostar rijdt tot zondag nog niet

Nieuws door

archief oud artikel 18 februari 2010 Toerisme Brussel, Brussel Vanaf vandaag rijden bijna alle Thalys-treinen weer tussen Amsterdam en Parijs. Goed nieuws voor dagtoeristen of vakantiegangers. Maandag stremde het treinvervoer door een groot ongeluk in België. Daar botsten twee treinen op elkaar.

Momenteel is het onderzoek naar de botsing tussen de intercity Quiévrain-Luik en de stoptrein Leuven-'s Gravenbrakel in volle gang. Er zijn al achttien dodelijke slachtoffers gevonden. De kans is groot dat een negentiende lichaam vandaag wordt gevonden. Minstens 171 treinreizigers raakten gewond.

Rood licht?

Het is nog niet bekend wat de oorzaak is van de ramp. Treinbestuurder Robin V. (32 jaar) ontkent dat hij door een rood licht reed. In ieder geval niet bewust. Het is ook mogelijk dat er sprake is van een technisch defect. Een team van vijf experts probeert de oplossing te vinden.

Internationaal treinverkeer

Het internationale treinverkeer is voorlopig nog wel even ontregeld. Mensen die naar Parijs willen, moeten overstappen op station Brussel Zuid/Midi. Tussen Engeland en Brussel rijden tot zondag geen Eurostartreinen. Het is alleen mogelijk om vanaf Lille met de Eurostar in Engeland te komen. Wie per se mee wil met de Eurostar, kan gebruik maken van de pendelbussen tussen Brussel en Lille.

Grootste treinramp

Het treinongeval bij Buizingen is de dodelijkste treinramp uit de geschiedenis van de Belgische spoorwegen. De vorige grote treinramp was het treinongeval bij Pécrot in maart 2001. Bij de frontale botsing kwamen acht mensen om het leven.

Alles weten over de geschiedenis van het treinverkeer? Neem een kijkje in het Spoorwegmuseum in Utrecht!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 februari 2010 - 1007

Dit past bij 'Met de Thalys naar Parijs'