Het Glasmuseum vertrekt

Het gevangenismuseum in Veenhuizen toont de geschiedenis van het gevangeniswezen van 1600 tot nu. |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Museum voor Glas en Glastechniek verhuist naar Erfgoedcentrum Veenhuizen

18 februari 2010 Cultuur Veenhuizen, Drenthe Het Glasmuseum pakt zijn biezen. Was het eerder gevestigd in Hoogeveen, vanaf het voorjaar van 2010 opent het Nederlands Museum voor Glas en Glastechniek zijn poorten in twee gerestaureerde voormalige werkplaatsen voor gedetineerden in Veenhuizen.

Vanmiddag om 15.30 uur vindt de officiële ondertekening plaats van de samenwerkingsovereenkomst die het Glasmuseum sluit met het Gevangenismuseum, hun nieuwe overbuurman. Cees van Olst, directeur, is blij met de doorstart in Erfgoedcentrum Veenhuizen: “Ik ben ervan overtuigd dat Veenhuizen, als dorp waar cultuur en cultuurgeschiedenis voor het oprapen liggen, een prima plaats is voor het Glasmuseum.” In eerste instantie wilde van Olst stoppen met het Glasmuseum, zodat hij de focus kon verleggen. Maar het bleef kriebelen en toen de gelegenheid zich voordeed om het museum voort te zetten in Erfgoedcentrum Veenhuizen, kon hij geen 'nee' meer zeggen.

Het Museum voor Glas en Glastechniek stelt de bijzondere en omvangrijke collectie ten toon, die glaskunstenaar Cees van Olst in de voorbije decennia heeft verzameld. Het museum geeft tentoonstellingen, demonstraties en workshops. Meer uitjes over glas.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-02-18 11:16:10 - 500