IJsbeer Tania verlaat Blijdorp

IJsbeervrouw kan geen kinderen verwekken

Diergaarde Blijdorp Nieuws door

archief oud artikel 19 februari 2010 Natuur Rotterdam, Zuid-Holland IJsbeer Tania gaat weg uit Diergaarde Blijdorp. Tania kan geen kinderen krijgen, dus ruilt de Rotterdamse dierentuin haar met een beer uit Wenen.

Eric, een mannelijke ijsbeer uit Diergaarde Blijdorp, slaagde er in om verschillende vrouwtjes te bevruchten. Het lukte hem niet om Tania een kind te schenken. Het probleem ligt dus bij de vrouwelijke ijsbeer. Diverse paarpogingen hielpen niet, en de ijsbeer is al aardig op leeftijd.

Lees nog meer nieuws over dierentuinen op DagjeWeg.NL

Wenen

Tania - die in Blijdorp is geboren - vertrekt volgende maand naar Wenen. De Weense schone Olinka komt naar Nederland toe. Waarschijnlijk is Eric blij om haar weer te zien, want Olinka is Erics jeugdliefde.

Het paarseizoen van de ijsberen begint in maart. Rond die tijd moeten Eric en Olinka bewijzen dat ze met z'n tweeën kinderen kunnen schenken voor Diergaarde Blijdorp.

Een ijsbeer is een jonge berensoort, die pas in de laatste 200.000 jaar is ontstaan. De beer leeft in Groenland, IJsland, Canada en Rusland. IJsberen kunnen maximaal 32 jaar worden in het wild, en 42 jaar in gevangenschap. De favoriete maaltijd van een ijsbeer is een zeehond, bijvoorbeeld een ringelrob of een baardrob.

Het ijsberenverblijf in Diergaarde Blijdorp is prachtig! Hieronder een impressie.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 februari 2010 - 1820