1

Nieuw muziekmuseum in het Duitse Halle

Museum komt in huis oudste zoon Bach

Nieuws door

archief oud artikel 20 februari 2010 Cultuur In Halle komt een nieuw muziekmuseum. Het museum wordt in het huis van de oudste zoon van de componist Johann Sebastian Bach (1685 -1750) gebouwd.

"Halle heeft veel beroemde componisten voortgebracht en beroemde werken geïnspireerd", meent Clemens Birnbaum, directeur van Stichting Händel-Haus. "Het tentoonstellen van de collectie van het Händel-Haus zorgt ervoor dat Halle zich profileert als een belangrijke componistenstad."

Open in 2010

Het museum in het Duitse Halle - niet te verwarren met het Belgische Halle - opent in juni 2010. Enkele kamers van de voormalige woning van Wilhelm Friedemann Bach (1710 - 1784) worden gebruikt om de oorspronkelijke instrumenten, overzichten van muziekstukken en meubels uit de collectie van het Händel-Haus te laten zien. Ook is er plek voor stukken van Robert Franz en Samuel Scheidt, andere beroemde componisten uit Halle.

Koning van de meerstemmigheid

Johann Sebastian Bach wordt gezien als één van de grootste en invloedrijkste componisten uit de hele geschiedenis van de klassieke muziek. Velen zien hem als geniaal. In Bachs composities wordt het contrapunt zeer complex en ingenieus gebruikt. Het is dus niet voor niets dat Bach - koning van de meerstemmigheid - wordt geassocieerd met de fuga.

De mooiste drie

Johann Sebastian Bach produceerde geweldige muziekstukken. DagjeWeg.NL verzamelde de mooiste!

Hou jij van klassieke muziek? Kijk op de concertenpagina van DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 februari 2010 - 261

Dit past bij 'Nieuw muziekmuseum in het Duitse Halle'