1

Sha-la-lie op één

Sieneke scoort nummer 1-hit

Nieuws door

archief oud artikel 22 februari 2010 Showbizz Zangeres Sieneke staat op de eerste plaats in de Single Top 100 met het nummer 'Ik ben verliefd (Sha-la-lie)'. Sieneke hoopt met dit nummer te scoren op het Eurovisiesongfestival.

Het liedje van Sieneke is geschreven door Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham. De 17-jarige Nijmeegse won begin februari het Nationaal Songfestival en mag over een paar maanden naar Oslo.

Record

Het is bijzonder dat Sha-la-lie op één staat. Nog nooit in de historie van de Nederlandse hitlijsten bereikte een Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival de eerste plaats in de nationale hitlijsten.

Tweede halve finale: 27 mei

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival vindt plaats op 25 mei 2010. Sieneke neemt deel aan de tweede halve finale op 27 mei 2010. Krijgt ze genoeg stemmen? Dan gaat ze door naar de finale op 29 mei 2010. Als ze dan wint, dan mag Nederland volgend jaar het Eurovisie Songfestival organiseren.

Bittere smaak

Het festival vindt plaats in de Telenor Arena op vijftien minuten rijden van Oslo. De Noorse omroep NRK organiseert de finale. Voor de omroep heeft deze finale een bitter smaakje, want omdat het organiseren van het festival zoveel kost, moest de omroep de uitzendrechten voor de eindronde van het wereldkampioenschap voetbal 2010 verkopen.

Wint Sieneke?

Gaat Sieneke winnen? Dat hangt af van het Europese publiek. In de tweede halve finale krijgt ze veel concurrentie van sterke landen als Turkije, Denemarken en Zweden. Maar wie zwicht er niet voor shalalie shalala?

Mis niets van het songfestival. Boek een reisje naar Noorwegen!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 februari 2010 - 579

Dit past bij 'Sha-la-lie op één'