1

Haal alles uit de voorjaarsvakantie

Een leuk dagje weg voor iedereen

Gemeentemuseum Den Haag Redactioneel door

archief oud artikel 23 februari 2010 Toerisme Een snufje cultuur, een avondje naar de film en een familietentoonstelling. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geslaagde voorjaarsvakantie. Het zoekwerk heeft DagjeWeg.NL al gedaan, nu alleen nog kiezen!

Musical vol puberproblemen

Rosa verhuist van Den Bosch naar Groningen en wordt tot over haar oren verliefd! Er verandert van alles in haar leven in de musical Hoe overleef ik mijn eerste zoen? De musical, gebaseerd op het boek van Francine Oomen, is voor iedereen die verliefd is. Het verhaal gaat over het zoeken naar jezelf en vooral over de puberteit. Rosa ruziet met haar moeder, krijgt zomaar een halfbroertje en breekt het hart van Jonas. Hoe overleef je dat allemaal? En dan wordt ze ook nog eens heel misselijk van haar eerste zoen. Hartsvriendin Esther helpt haar gelukkig door dit alles heen. Een herkenbaar verhaal voor tieners, maar ook voor mensen die hun eerste zoen allang achter de rug hebben! In de voorjaarsvakantie wordt de musical in Stadskanaal, Meppel, Veenendaal en Almere gespeeld. Kijk op de website voor de speellijst van de musical door het hele land.

Bekijk de trailer van de musical!

Modekennis

Haute couture is voor veel mensen een ver-van-mijn-bed-show. De rare creaties waarin modellen op de catwalk paraderen, is meestal heel anders dan wat in de winkel hangt. Het Gemeentemuseum in Den Haag brengt de modeshow een stuk dichterbij met de nieuwe tentoonstelling: 'Haute couture – Voici Paris'. De geschiedenis van de haute couture wordt hier door kleding van topontwerpers, tekeningen en fotomateriaal in beeld gebracht. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de exclusieve ontwerpen van modehuizen als Dior, Chanel, Christian Lacroix en Jean Paul Gaultier. Ook de Nederlandse modegeschiedenis komt in de tentoonstelling aan bod. Buiten de voorjaarsvakantie worden er bij deze tentoonstelling verschillende activiteiten georganiseerd. Tover je eigen kleding om in iets nieuws en word zelf een mode-ontwerper. Of doe mee aan een cursus sieraden maken! De tentoonstelling is te zien van 20 februari tot en met 6 juni 2010.

Hoi pipeloi!

Wie kent ze niet? Catootje en Jeroen, Karlijn en de huisdieren Lotje en de Rode Kater. Al veertig jaar staan Jan, Jans en de kinderen in de Libelle, waar vele lezers het wel en wee van de familie volgen. Het was de hand van striptekenaar Jan Kruis die het gezin tot leven riep en jaren lang dat leven invulde. Maar niet alleen het leven van het gezin van Jan en Jans bestond door zijn creativiteit. Jan Kruis schilderde onder andere portretten van bekende Nederlanders en tekende de illustraties uit de boeken over Woutertje Pieterse. Zijn complete oeuvre is te zien in het Nederlands Stripmuseum in Groningen. Bezoekers komen door een poort van gordijnen binnen in een soort schouwburgfoyer, waar de getekende personen op het toneel verschijnen. De tentoonstelling is te zien van 26 februari tot en met 5 september in het Nederlands Stripmuseum Groningen.

Natuurlijk

Het voorjaar lijkt nog ver weg, maar als je goed zoekt zijn de eerste tekenen al te zien. De padden bijvoorbeeld beginnen al bijna aan de reis naar hun broedgebied. Helaas halen veel padden hun bestemming niet. Op drukke wegen lopen ze het risico dat ze door auto's worden doodgereden. Het Nationaal Park Kennemerland besteed op 28 februari extra aandacht aan padden op de Padden Publieksdag. Wil je ook meer weten? Kom dan kijken! In het natuurgebied worden nog veel meer excursies georganiseerd voor jong en oud. Op zondag 28 februari neemt een gids bezoekers mee op een lekker wandeling en vertelt alles over mossen. Aanmelden verplicht! Ga sterren kijken in de duinen tijdens een avondwandeling of pluis braakballen uit. Kijk in deze vakantie verder dan je huis en stap in de natuur.

Filmpje pakken

Iedere ochtend lekker uitslapen en de wekker rukt je eens niet vroeg uit de slaap. Dat is vakantie! Zomaar 's avonds naar de bioscoop is daarom geen enkel probleem, al wordt het een latertje. Bekijk de trailers van de films die DagjeWeg.NL selecteerde en kies zelf de leukste!

Het regent gehaktballen!



Valentine's Day



Ook leuk: The Princess and the frog.

Meer uitstapjes in de voorjaarsvakantie? Lees: Op stap in de voorjaarsvakantie. Of kijk op het Uit met kinderen - Prikbord.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 februari 2010 - 1111