Sellaband is falliet

Uniek muziekconcept ten einde

Nieuws door

archief oud artikel 24 februari 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Een uniek muziekconcept is verloren gegaan. De website Sellaband.com is falliet. De website is per direct dicht gegooid.

Sellaband was een nieuwe manier voor artiesten om een plaat op te nemen. Artiesten konden een profiel aanmaken op Sellaband.com, waarna fans een bepaald bedrag konden investeren in een artiest. Wanneer een artiest genoeg geld bij elkaar sprokkelde, kon hij of zij een plaat opnemen. De investeerders profiteerden als de artiest zou doorbreken. En zo niet? Dan hadden de fans in ieder geval een cd.

Niet genoeg geld

Sinds de oprichting in 2006 namen 34 artiesten platen op. Iedere artiest wist minimaal 50.000 dollar bij elkaar te sprokkelen. Toch was dit bij lange na niet genoeg om het bedrijf te financieren. Investeerder Prime Technology Ventures stopte in 2006 3,5 miljoen euro in Sellaband. Dit bedrag is verdampt.

Investeerders van artiesten die nog niet de 50.000 dollar-grens hebben gehaald, krijgen hun ingelegde bedrag terug.

De verwachting is dat Sellaband een doorstart maakt. Verschillende bedrijven hebben interesse om het merk over te nemen, aldus oprichter Pim Betist. Tot het zo ver is, is het niet mogelijk om de site te bezoeken. Sellaband.com is voor nu een gesloten boek.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 februari 2010 - 131

Dit past bij 'Sellaband is falliet'