'Uitstel Stedelijk Museum was bekend'

Wethouder Cultuur al een jaar op de hoogte

Stedelijk Museum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 26 februari 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De verbouwing van het Stedelijk Museum in Amsterdam begint langzamerhand een soap te worden. Organisatieadviseur Hans Andersson beweert namelijk dat de Amsterdamse wethouder van Cultuur - Carolien Gehrels - al een jaar op de hoogte was van de vertraagde heropening.

Andersson zegt in de Volkskrant dat Gehrels al ruim een jaar weet dat het Stedelijk Museum op zijn vroegst pas in 2011 opengaat. Hij neemt het haar kwalijk dat Andersson niets zegt over de extra kosten die de vertraging met zich meebrengt. "Een paar jaar langer bouwen kost klauwen met geld", zegt de organisatieadviseur in de Volkskrant. "Als ik in de gemeenteraad zat, zou ik het naadje van de kous willen weten. Het is tijd dat de waarheid wordt gezegd."

Hans Andersson meent dat het een grote vergissing is dat de gemeente de uitvoering van de bouw in eigen handen heeft gehouden. "Eigenwijs", zo noemt hij het in de krant. "Je moet een keiharde, professionele bouwheer zijn. Alleen doorgewinterde en deskundige, maar tegelijkertijd botte honden als projectleiders weten hoe ze moeten optreden in de bouwwereld."

Andersson weet wat er speelt in Amsterdam. Hij was tot vorig jaar lid van de Raad van Toezicht en is nauw betrokken bij de renovatie van het Stedelijk Museum. In 2003 sloot het museum, in verband met de grote renovatie. De heropening is al vele malen uitgesteld.

Gehrels baalt ervan dat het museum nog niet open is, maar zegt dat ze geen feiten heeft verzwegen. "Altijd als er nieuws was, heb ik dat gemeld. Het ware verhaal is altijd verteld. Ik heb echter een volstrekt andere lezing van de feiten."

Wat gebeurde er voor de uitspraken van Gehrels en Andersson? Lees het in het nieuwsarchief op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 februari 2010 - 693