50 Cent krijgt Ahoy niet vol

Fans staan in de kou

Nieuws door

archief oud artikel 1 maart 2010 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Rapper 50 Cent zou op maandag 15 maart naar de Ahoy in Rotterdam komen. Helaas viel de kaartverkoop tegen en besloot de organisatie om het concert af te gelasten.

De 34-jarige Curtis James Jackson III, zoals 50 Cent heet, bracht vorig jaar zijn laatste album uit: Before I Self Destruct. Dit album werd minder goed verkocht als zijn eerdere albums Get Rich or Die Tryin' en The Massacre. In totaal verkocht 50 Cent 20 miljoen albums.

De Amerikaanse hiphopper maakt geen vrienden met zijn Nederlandse fans. De fans hadden al een kaartje voor zijn concert gekocht. Ze kunnen wel het geld terug krijgen, door vanaf vandaag het kaartje terug te brengen naar de verkooppunten van Ticketservice.

Wie 50 Cent toch nog wil zien, kan het beste op 4 maart naar zijn concert in Frankfurt.

Levensverhaal van 50 Cent

Curtis James Jackson III heeft een extreem leven achter de rug. Hij werd geboren in een achterbuurt, verloor zijn moeder op jonge leeftijd en had verkeerde vrienden. Hij werd een succesvolle crackdealer. Pas in de tweede helft van de jaren '90 veranderde zijn leven, toen zijn zoontje Marquise werd geboren. Hij ging de wereld van de muziek in.

In april 2000 leek zijn opmars in de hiphopwereld ten einde te komen. Voor het huis van zijn oma werd hij door vroegere drugscollega's onder vuur genomen. 50 Cent werd geraakt door negen kogels, maar overleefde de moordaanslag. De doorbraak van Curtis James Jackson III was in 2003, toen hij het album Get Rich Or Die Tryin' uitbracht met de internationale hit In Da Club.

Meer muzieknieuws vind je op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 maart 2010 - 146

Dit past bij '50 Cent krijgt Ahoy niet vol'