Zandsculpturenfestival 2010 in Roermond

Nieuws door

Mogelijk internationale belangstelling uit België en Duitsland

3 maart 2010 Toerisme Roermond, Limburg Dit jaar vindt het jaarlijkse Zandsculpturenfestival plaats in het Limburgse Roermond. Het jaarlijkse thema is biodiversiteit.

Afgelopen jaar was Texel de thuisplaats voor het festival. In totaal kwamen er 200.000 bezoekers op de prachtige zandsculpturen af.

Ieder kind bouwde vroeger wel eens een zandkasteel op het strand, maar zandsculptuurbouwers pakken het een stuk groter aan. In principe kan elke vorm in zand gemaakt worden. Met het juiste zand en de juiste technieken is het mogelijk om van een kasteel een sprookjespaleis te bouwen. Of een standbeeld van Erasmus. Het logo van DagjeWeg.NL. Alles!

Roermond

De organisatie koos dit jaar voor Roermond, omdat in het omliggende gebied zo'n twintig miljoen mensen wonen. Omdat Roermond dicht bij de Duitse en Belgische grenzen ligt, kan het festival waarschijnlijk rekenen op internationale belangstelling. "Bovendien komt het zand uit de Maas en hoeven we het niet met vrachtwagens te transporteren", legt directeur Thomas van den Dungen van Sculpture Events uit. "En dat is goed in het kader van de duurzaamheid."

In totaal bouwen 65 professionals sculpturen van zand en water. De bouwfase start begin april. Het festival opent op 30 april en dan mogen bezoekers de sculpturen bewonderen. Het festival sluit eind september.

Op het IJssculpturenfestival in Roermond kwamen 197.000 bezoekers af. Het festival sloot afgelopen zondag.

Meer festivals

Het Zandsculpturenfestival is niet het enige festival met zandsculpturen. Jaarlijks wordt in Scheveningen het International Sandsculpture Festival gehouden. Dit jaar zijn de zandsculpturen in Scheveningen, vanaf 25 april, gratis te bezoeken.

Het laatste nieuws over zandsculpturen is te lezen op DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-03-03 09:26:15 - 1624