Happy birthday to you!

Nederlands Openluchtmuseum |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Vier een kinderfeestje met DagjeWeg.NL

8 maart 2010 Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat ben jij! Maar nu de grote vraag: Wat voor feestje gaat het worden? Gezellig samen schilderen, kamelenkalfjes melk geven of ravotten in een speelparadijs. DagjeWeg.NL helpt de ouders van de jarige Job of Jet een eindje op weg en zet de origineelste kinderfeestjes op een rij.

Musea   Spel   Natuur   Creatief   Actief   Wetenschap

Vier een feestje zoals vroeger

Tijdens een kinderfeestje van nu wordt alles uit de kast getrokken en kan het niet uitbundig genoeg zijn. In het Openluchtmuseum gaan kinderen terug in de tijd. In een vrolijke bolderkar beginnen de kinderen aan de feestroute. Deze route leidt langs vijf verschillende feesten, die de kinderen vroeger vierden. Klootschieten, hoefijzer werpen en de maskers op voor Koppermaandag. Vroeger wisten ze ook wel hoe ze een feestje moesten vieren! Ook zijn er allerlei leuke speurtochten voor kinderen op de basisschool. Jarig zijn zoals vroeger, dat is eens wat anders!

Bekijk nog meer leuke ideeën voor een kinderfeestje!

KidZcity

Kinderen hebben energie voor tien! Laat ze zich daarom maar eens goed uitleven in het grootste overdekte speelparadijs in de Randstad: KidZcity! Schiet 18.000 ballen af in de Timekeeper of geniet van een mooie voorstelling in het Kindertheater. Bots met de botsautootjes, zoef van de glijbaan of maak een reis met de Safaritrein: tjoeketjoeketuuttuut!!! Terwijl ouders genieten van een drankje op het terras, rennen de kids van hot naar her. Voor een 0,75 euro bovenop de entreeprijs krijgen kinderen een knapperige portie friet en een glas ranja. En wat voor weer het ook is, KidZcity is dé plek voor een feestje. Het is er altijd droog!

Net als Alladin

De geest in de lamp zie je in Cromvoirt niet, maar de kamelen uit de Arabische sprookjes zeker wel. Tijdens een kinderfeestje op de kamelenboerderij ontdekken kinderen alles over deze hobbelige dieren. Eerst mag de jarige zijn eigen taartje versieren, maar dan moeten alle feestvarkens echt aan de slag. Kalfjes melk geven, een lekker bedje van stro maken voor de kamelen en daarna zelf een slokje nemen van die overheerlijke kamelenmelk. Na al het harde werken genieten de dierenverzorgers van heerlijke pannenkoeken.

Creabea's

Kinderen worden echte creabea's bij Color Me Mine. Wat is er nou leuker dan tijdens een verjaardagsfeestje je creatieve talenten ontdekken? De feestvierders kunnen kiezen uit allerlei leuke figuurtjes, tegels en klein servies. Keus gemaakt? Dan kan het verven beginnen. Van rood met stippen, tot egaal blauw. Alles is prachtig! En natuurlijk wordt er gezongen voor de jarige Job of Jet! Het feest duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna gaat iedereen met een goed humeur, een ballon en het zelfgemaakte kunstwerk naar huis.

Piratenfestijn op de boot

Verjaardagsfeestjes zijn vaak een crime om van begin tot het eind te regelen. Stichting SIOE neemt al dit werk uit handen. Laat de kinderen bijvoorbeeld de natuur ontdekken in de verborgen Amsteltuin. Alles mag geplukt en gegeten worden. Een ander leuk feestje is de Kleine Kapitein. Verkleed als echte zeelieden stappen de kids aan boord. De jarige Job is de Kleine Kapitein aan het roer en zijn scheepsmaatjes staan hem bij. Op het vergeten eiland Anderland moeten ze de verborgen schat vinden. Tenslotte is het heerlijk genieten van stoere hotdogs.

Jarige Einsteins

In NEMO vieren knappe koppen hun feestje. Na een bezoek aan NEMO weet je waarom bruggen zo sterk zijn, hoe je er over dertig jaar uitziet en waarom je zoveel op je ouders lijkt. En hoe zuiver je water, wat gebeurt er als je zoent en hoe werkt de bliksem? Kom achter deze antwoorden en leer nog veel meer. Slim dus, zo'n dagje NEMO! Tijdens een verjaardagsfeestje zit de jarige op een troon. De andere feestgangers versieren een lekker cakeje, ontwerpen een feestbutton en doen mee met een leuke speurtocht door het science center. En als klap op de vuurpijl krijgt de jarige ook nog een cadeautje!

Nog meer leuke uitjes voor kinderen? Bezoek de kinderpagina van DagjeWeg.NL of lees het Uit met kinderen - Prikbord.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 19:46:43 · Gepubliceerd: 2010-03-04 12:20:15 - 3187