1

Antwerpse Zoo sloopt laatste huis

Ommeganckstraat 74 maakt plaats voor uitbreiding dierentuin

Antwerpen Zoo   Nieuws door

archief oud artikel 5 maart 2010 Toerisme Antwerpen, Antwerpen Het laatste huis aan de achterkant van de Zoo Antwerpen wordt afgebroken. De afgelopen twintig jaar kocht de Antwerpse dierentuin alle huizen aan de rechterkant van de Ommeganckstraat. Hierdoor kon het dierenpark langzaam uitbreiden.

De eigenares van Ommeganckstraat 74 weigerde haar huis te verlaten. Jarenlang hield ze de verkoop moedig tegen. Toch werd ze via een onteigeningsprocedure gedwongen om haar huis te verkopen aan de Antwerpse Zoo. Ondertussen begon de Zoo met het afbreken van de andere huizen. Momenteel is huis nummer 74 het enige huis aan de rechterkant van de Ommeganckstraat dat nog staat.

Sinds deze week is de aannemer bezig om nummer 74 te slopen. "Niet met een grote sloophamer", zegt Ilse Segers, de woordvoerster van de Zoo, in het Nieuwsblad. "Maar steen voor steen, zoals de aannemers zeggen. Zonder al te veel stof en lawaai voor de omwonenden."

Nieuw verblijf

In mei verwacht de aannemer klaar te zijn met de sloop. Op de plek van het huis komt een tijdelijk verblijf voor anoa's, een klein soort runderen. Daarnaast krijgen wallaby's, kleine kangoeroes, een plaats in het nieuwe verblijf.

Beroemde dierentuin

De Zoo Antwerpen is de beroemdste dierentuin van België. Jaarlijks bezoeken 1,1 miljoen bezoekers het in 1853 opgerichte dierenpark. De dierentuin ligt vlak naast het Centraal Station en is een thuis voor vijfduizend dieren. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de nijlpaarden, de pinguïns, de olifanten, de mensapen en het Aquarium.

Een dierentuin bezoeken in Nederland of Belgie? Bekijk het overzicht op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-03-05 08:41:01 - 626